Finantele vor ca angajatorii care nu platesc la timp anumite taxe sa faca inchisoare

Miercuri, 24 August 2016, ora 13:39 6183 citiri
Foto: Ziare.com

Ministerul Finantelor vrea ca patronii care nu platesc la timp impozitele si contributiile cu retinere la sursa pentru angajatii lor sa fie urmariti penal si chiar sa riste puscaria.

Initial, legea privind combaterea evaziunii (241/2005) prevedea ca este infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la unul la 6 ani retinerea si nevarsarea, cu intentie, in cel mult 30 de zile de la scadenta, a sumelor reprezentand impozite sau contributii cu retinere la sursa.

Anul trecut, prevederea a fost declarata neconstitutionala si eliminata, pentru ca legea nu definea notiunea de "impozite sau contributii cu retinere la sursa". Acum insa notiunea este definita in Codul Fiscal intrat in vigoare la 1 ianuarie 2016.

Astfel, Ministerul Finantelor vrea sa modifice iarasi legea pentru ca neplata impozitelor si contributiilor cu retinere la sursa sa fie din nou infractiune, potrivit unor surse din institutie citate de Profit.ro.

Afla si cum te urmareste Fiscul daca nu-ti declari la timp taxele si impozitele datorate statului

In primul semestru, veniturile din contributii la bugetul de pensii au scazut cu circa 1 miliard lei fata de acelasi interval al anului trecut. In schimb, impozitul pe venit si celelalte contributii de asigurari au avut chiar usoare majorari.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii
Poza Te-o
Te-o
rank 5
Sigur,legea ar fi corecta "financiar"dar va lovi puternic in IMM-uri