Dragnea anunta OUG pentru reducerea TVA la serviciile hoteliere la 5%, iar pentru apele termale va fi 0%

Miercuri, 22 August 2018, ora 08:19
3535 citiri
Dragnea anunta OUG pentru reducerea TVA la serviciile hoteliere la 5%, iar pentru apele termale va fi 0%
Foto: Arhiva Facebook/Liviu Dragnea

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a anuntat ca premierul Viorica Dancila i-a transmis ca vrea sa dea o ordonanta de urgenta pentru reducerea TVA la serviciile hoteliere de la 9 la 5%, la parcurile de agrement de la 19% la 5%, iar pentru apele termale TVA va fi 0%.

"Doamna prim-ministru mi-a spus ca intentioneaza sa adopte o ordonanta de urgenta privind reducerea TVA la serviciile hoteliere de la 9 la 5%, la parcurile de agreement si de wellness de la 19% la 5%, iar redeventa pentru apele termale sa mearga la 0%.

Ungaria are 0%. Noi avem o bogatie inimaginabila in ceea ce priveste apele termale tamaduitoare. Sunt 31 de statiuni de interes national roman, sunt 20 si ceva de statiuni balneoclimaterice", a declarat liderul PSD, marti seara, la Antena3.

Dragnea a adaugat ca prin aceasta OUG vor fi infiintate si doua fonduri, unul care vine in sprijinul agentilor economici care vor sa faca investitii si un altul pentru autoritatile locale, pentru a facilita investitiile in infrastructura.

"Am avut o discutie initial cu doamna premier. Ce mi-a zis este ca vrea sa adopte aceasta ordonanta. Vrea, de asemenea, sa creeze doua fonduri. Un fond pentru a sprijini agentii economici care investesc acolo si un fond special pentru acest sector, care are un potential urias, pentru autoritatile locale, ca sa investeasca in infrastructura respectiva.

Nu se poate. Ungaria nu are atata bogatie ca noi, dar are un turism mai dezvoltat pe zona balneara decat are Romania si Romania are de zece ori mai mult potential, daca nu si mai bine", a completat Dragnea.

Amintim ca la inceputul lunii august surse guvernamentale au declarat ca Executivul ia in calcul sa amane scaderea generala a cotei TVA de la 19% la 18%, masura prevazuta in programul de guvernare sa intre in vigoare de la 1 ianuarie 2019.

Cota standard de TVA s-a micsorat de la 24% la 20% incepand cu 1 ianuarie 2016, iar de la 1 ianuarie 2017 a scazut din nou, de la 20% la 19%.

Pe 24 iulie, ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat ca la minister are loc o analiza comparativa pe Codul Fiscal si Codul de Procedura Fiscala in vederea aplicarii unui nou cadru fiscal de la inceputul anului viitor.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#Dragnea TVA hotel, #Dragnea scadere TVA turism, #Dragnea TVA ordonanta Dancila , #tva