Ce spuneau Dragnea si liderii PSD in 2016 de transferul contributiilor: Masura anti-nationala, anihilare, tradare!

Duminica, 11 Februarie 2018, ora 18:33
13154 citiri
Ce spuneau Dragnea si liderii PSD in 2016 de transferul contributiilor: Masura anti-nationala, anihilare, tradare!
Foto: Arhiva Ziare.com

Senatorul PNL Florin Citu, seful comisiei economice din Senat, a facut public, duminica, un material in care arata ce spuneau social-democratii, in frunte cu Liviu Dragnea, in toamna lui 2016, cand Gabriel Biris, la acea vreme secretar de stat in Ministerul Finantelor in timpul guvernarii lui Dacian Ciolos, a propus un proiect ce viza chiar transferul contributiilor in sarcina angajatului.

Una dintre masurile de atunci din proiectul de modificare a Codului Fiscal propus de Biris, si cea mai criticata, prevedea majorarea contributiilor de asigurari sociale (CAS) ale angajatului de la 10,5% la 21,7%, iar pentru sanatate (CASS) de la 5,5% la 8,9%. In schimb, angajatorii urmau sa fie scutiti de CAS pentru conditii normale de munca, precum si de CASS, insa ar fi fost obligati sa creasca salariul brut al angajatilor astfel incat acestia sa nu platesca diferenta din buzunarul lor.

Iar liderii PSD au criticat cu mare indarjire proiectul, numindu-l "bazaconie", "fascist", "neo-liberal" si sustineau ca ar face mare rau romanilor, economiei si ar goni investitorii.

In doar cateva zile, Biris si-a dat demisia din Guvern, la cererea premierului Ciolos si proiectul nu a mers mai departe. PSD l-a folosit insa inclusiv in campania electorala insistand ca, in cazul in care tehnocratii ar face asa ceva, ei vor lua, cum ajung la guvernare, toate masurile ca veniturile romanilor sa nu scada cu niciun leu.

Iata ce spuneau Liviu Dragnea si alti lideri PSD in septembrie 2016 despre transferul contributiilor de la angajator la angajat, "sursa haosului fiscal de astazi", dupa cum o identifica si Citu.

Liviu Dragnea: "Este o bazaconie".

"Investitorii, si romani si straini, deja fac un pas inapoi. Sunt rezerve in a-si continua programul de investitii pentru ca se gandesc 'daca asa se lucreaza in Romania, daca nu putem vorbi de predictibilitate, orice schimbare de genul asta influenteaza afacerile imediat".

"A produs tulburare foarte mare in tot mediul economic si nu numai".

"Chiar va fi blocat in Parlament, si tulbura din nou mediul economic".

"S-a ajuns la aceasta intalnire de astazi pentru ca a aparut in spatiul public o intentie de a modifica Codul Fiscal. (...) Va cer domnule prim-ministru sa stopati orice intentie, orice masura anti-nationala pe care vreun membru al Guverului dvs. ar avea de gand sa o ia".

"Ii asigur, de asemenea, pe romnai ca daca cumva se va intampla lucrul asta, si, iertati-ma, dupa ceea ce s-a intamplat cu Codul Fiscal, cu intentia de a fi modificat Codul Fiscal, nu avem foarte mare incredere, cred ca putem sa-i asiguram pe toti romanii ca orice masura anti-nationala, orice crestere de taxe, orice taiere de venituri, va fi reparata si stopata de noi, imediat ce vom veni la guvernare".

Adrian Dobre: "Din toate punctele de vedere frizeaza absurdul".

"Este atat de extrema dreapta aceasta prostie de proiect, incat nu pot sa-i spun altfel, nu vreau sa jugnesc pe nimeni, incat este aproape fascist, va spun cu toata responsabilitatea. Sa muti intreaga sarcina (fiscala, n.red.) pe angajat, pe omul care munceste... Plus ca va creste foarte mult evaziunea fiscala, pentru ca altfel poti, de exemplu, sa coordonezi un angajator care trebuie sa verse la bugetul de stat 10, 20, 50, 100 de salarii, si una este sa te indrepti impotriva angajatilor...deci lucrurile sunt absolut halucinante din toate punctele de vedere. Asa ceva nu poate fi acceptat".

"Aceasta paradigma schimbata a impozitarii, practic, le lasa libertatea multinationalelor sa-si externalizeze mai usor profitul, ca sa vorbim pe romaneste".

"Se schimba toata gandirea fundamentala de impozitare pentru ca se muta tot impozitul de pe capital, practic, se muta pe munca, ceea ce este incorect! Pentru ca in momentul de fata, impozitarea este cat de cat echilibrata, la salarii. Avem o parte, aproape jumatate este impozitul la munca, la antreprenor, la companie, cealalta jumatate este la angajat. Mutarea in intregime a intregii poveri fiscale de la angajator catre angajat este profund incorect si nu se poate face asa ceva".

"Este un pachet impotriva clasei de mijloc, impotriva cresterii economice".

"Ca sa vorbim in doctrina economica, legata politic, este...extrem de neo-liberala, ceea ce, din punctul meu de vedere, nu este justa pentru Romania anului 2016-2017".

"Este o absoluta aberatie, o absoluta aberatie si toti social-democratii s-au pronuntat ferm impotriva acestei ineptii de proiect".

Codrin Stefanescu: "Anihilare, intr-un cuvant. Aici vorbim clar de tradare de tara!"

"Vorbim despre tradare de tara la cel mai inalt nivel. Asta cu Codul Fiscal este una dintre mizeriile pe care le fac ei si totul este dupa un plan bine stabilit".

Gratiela Gavrilescu: "Vrea sa faca rau romanilor".

"Oare nu cumva exisat niste mari semne de intrebare ca nu au fost bani suficienti, sau nu sunt bani suficienti la bugetul de stat in sensul in care ei nu au putut sa-si stranga veniturile? Sau poate ca au alte interese: sa distruga economia romaneasca de tot, sa o puna pe butuci".

Florin Iordache: "Urmareau sa transfere in totalitate responsabilitatea finantarii sistemului de securitate sociala de la angajator la angajat. Din fericire, a fost suficienta revolta publica la acel moment pentru a renunta la aceasta decizie jignitoare pentru angajatii romani".

Victor Ponta: "E mult mai grava decat pare".

"Se referea in primul rand la niste interese care nu au legatura cu romanii si cu firmele din Romania".

Liviu Pop - "Afecteaza siguranta nationala".

Si liderul ALDE Varujan Vosganian s-a pronuntat atunci pe aceasta chestiune: "La legislatie fiscala este imposibil sa se intample asa ceva".

Si acum romanii s-au revoltat si ies in strada dupa ce masura a intrat in vigoare la 1 ianuarie 2018, fiind adoptata chiar de PSD si ALDE, prezentata de data aceasta a fi in folosul romanilor.

Inca de anul trecut specialistii si sindicatele au avertizat ca masura este doar un artificiu pe care coalitia de guvernare il adopta ca sa anuleze practic efectele Legii Salarizarii, pe care nu o puteau sustine de la bugetul de stat. Odata intrata in vigoare, multi romani s-au trezit cu salariile scazute iar PSD a fost nevoit sa mai vina cu diverse ordonante de urgenta ce insa nu repara greselile comise.

Iata si colajul video postat de Florin Citu pe pagina sa de Facebook:

Citeste mai multe despre efectul transferului contributiilor:

Protest fata de revolutia fiscala, duminica, in Piata Victoriei: Treziti-va! Salariile scad, inflatia creste!

Oamenii de afaceri acuza: Solutia pentru salariatii part-time e discriminatorie si ineficienta! Luam in calcul sa dam statul in judecata

Cum taxeaza premierul Valcov (8 ani) munca nemuncita si salariul neplatit. Pentru ca poate

Salariile scad cu pana la 3.000 de lei si la personalul din muzee si biblioteci

Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#Liviu Dragnea transfer contributii declaratii 2016, #PSD critica transferul contributiilor , #contributii