Cat vom plati impozit pe venit in 2018? Guvernul a promis 10%, Comisia Europeana stie de 10 sau 12%

Joi, 26 Octombrie 2017, ora 10:36
6805 citiri
Cat vom plati impozit pe venit in 2018? Guvernul a promis 10%, Comisia Europeana stie de 10 sau 12%
Foto: Arhiva Pixabay

Liviu Dragnea, Calin Popescu Tariceanu si ministrul de Finante, Ionut Misa, au sustinut in cor saptamana trecuta ca de la 1 ianuarie 2018 impozitul pe venit va scadea de la 16% la 10% pentru absolut toti angajatii din Romania.

Un raport al misiunii Comisiei Europene care a fost in Romania in perioada 26-27 septembrie arata, insa, ca autoritatile de la Bucuresti iau in calcul doua variante de impozit pe venit - 10% sau 12%.

Iata ce scriu raportorii CE dupa vizita de la Bucuresti:

"Autoritatile intentioneaza sa transfere in totalitate contributiile sociale catre angajati, cu scopul de a atenua impactul fiscal al Legii salarizarii unice. (...) Guvernul intentioneaza sa insoteasca aceasta schimbare cu o reducere a ratei contributiilor sociale totale de plata, de la 22,75% pentru angajatori si 16,5% pentru salariati (cum e in prezent - n.red.) pana la 36% pentru angajati si sa scada impozitul pe venit de la 16% la 12% sau 10%.

Guvernul cauta, de asemenea, o solutie legala care sa asigure ca angajatorii din sectorul privat vor majora salariul brut al angajatilor lor, astfel incat salariile lor nete sa nu suporte costul transferului contributiilor sociale".

Chiar joi se afla la Bucuresti comisarul european pentru Buget, Gunther Oettinger, care se va intalni cu presedintele Klaus Iohannis si premierul Mihai Tudose.

Asadar, desi guvernantii nostri se bat cu caramida in piept si promit ca sigur va scadea impozitul pe venit de la 16% la 10%, Comisia Europeana a primit informatii cu doua variante de calcul.

Citeste ce-au spus chiar saptamana trecuta guvernantii despre impozitul pe venit:

In plus, cata baza mai putem pune pe vorbele liderilor PSD, atat timp cat in programul lor de guvernare scrie negru pe alb ca de la 1 ianuarie 2018 veniturile sub 2.000 de lei si toate cele ale medicilor nu vor fi deloc impozitate, prevedere trecuta la uitate si ingropate, vorba premierului Tudose.

Iata AICI ce promisiuni a facut PSD in programul de guvernare

Asa ca pana nu vedem in Monitorul Oficial publicat actul normativ care sa reglementeze regimul fiscal pentru anul 2018, nimic din ce spun guvernantii nu e sigur.

Problema e ca nici dupa ce apare in MOf nu putem baga mana in foc ca se va si pune in aplicare ceea ce scrie acolo. Sa nu uitam ca in acest moment Split TVA, legal, este obligatoriu de la 1 ianuarie pentru absolut toate firmele. Insa premierul Tudose a promis in numele parlamentarilor ca OUG va fi modificata pana in decembrie, in asa fel incat doar anumite companii sa treaca la acest sistem.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În timp ce la nivelul pieței auto europene înmatriculările de autoturisme diesel au înregistrat declinuri anuale de 10,6% în primul trimestru și de 18,5% în luna martie 2024, în România...
#impozit venit 2018 , #impozit venit