CAS pentru toate veniturile persoanelor cu activitati independente - document catre CE

Miercuri, 07 Mai 2014, ora 12:31
2448 citiri
CAS pentru toate veniturile persoanelor cu activitati independente - document catre CE

Baza de calcul a contributiilor sociale obligatorii ar urma sa fie extinsa la toate veniturile obtinute de persoane fizice din activitati independente, indiferent daca acestea mai realizeaza sau nu si alte venituri, a anuntat Guvernul in Programul de convergenta pentru perioada 2014-2017 transmis Comisiei Europene.

Masura are ca scop obtinerea de venituri la bugetul de stat, fiind inclusa la capitolul privind elementele consolidarii politicii fiscal-bugetare pe termen mediu.

De asemenea, conform documentului citat, se are in vedere reducerea cotei contributiilor sociale, in scopul stimularii mediului de afaceri si al reducerii fiscalitatii muncii, urmand sa fie efectuat un studiu de fezabilitate in acest sens.

Concluziile studiului vor fi convenite cu Comisia Europeana, Fondul Monetar International si Banca Mondiala.

Cristian Socol, consilier al premierului Victor Ponta, a precizat marti seara ca, in acest an, Guvernul nu are in vedere implementarea unui nou sistem al contributiilor sociale obligatorii si nici extinderea bazei de calcul a acestora asupra veniturilor realizate de persoanele fizice care desfasoara activitati independente.

"Este o discutie care se repeta an de an fara a avea nicio fundamentare reala in politicile fiscale propuse de Guvern. Viziunea noastra este de a impulsiona cresterea economica si crearea de locuri de munca prin scutirea de impozit pe profitul reinvestit si reducerea CAS de la 1 iulie 2014.

In plus, va fi curatat sistemul de taxe parafiscale prin eliminarea a 70 taxe care nu se justifica din punct de vedere economic si fiscal", a declarat Socol pentru Agerpres.

Ponta: Reducerea CAS, punctul 1 la discutiile din iunie cu FMI

Premierul Victor Ponta a declarat recent ca reducerea CAS la angajator va unul dintre principalele subiecte care vor fi discutate la urmatoarea intalnire cu reprezentantii Fondului Monetar International, Comisiei Europene si Bancii Mondiale, la inceputul lunii iunie.

C.S.

Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#CAS venituri independente, #reducere CAS, #contributii asigurari sociale , #contributii