Care sunt cei mai constiinciosi platitori de impozite si taxe

Colaborator: Marius Mitrache
Joi, 29 Decembrie 2011, ora 14:01 2608 citiri
Foto:Ziare.com/Marius Mitrache

Locuitorii din municipiul Petrosani ar putea intra intr-un top al celor mai constiinciosi platitori de impozite si taxe.

Cu toate ca anul 2011 a fost unul de criza, la Petrosani anul acesta este, potrivit reprezentantilor de la serviciul impozite si taxe locale, cel mai bun an de pana acum la capitolul incasari la bugetul local.

"Desi a fost un an de criza, vreau sa va spun ca analizand veniturile la aceasta data, am constatat ca gradul de incasare a fost de circa 98% pe toate veniturile. Un grad de incasare deosebit de bun a fost la impozitul pe mijloacele de transport detinute de persoanele fizice si juridice, adica de 99%. Vizavi de locuinte si alte proprietati, de asemenea, gradul de incasare a fost tot de 99%", a declarat Ioana Margulescu, sef Serviciul Taxe si Impozite Petrosani.

Chiar si amenzile au fost achitate in acest an in proportie de 80%.

In 2011, cei mai constiinciosi contribuabili au fost, ca intotdeauna, tot pensionarii.

Conform deciziei Consiliului Local, taxele si impozitele pentru anul 2012 vor ramane aceleasi ca si pana acum.

"Impozitele sunt in acelasi cuantum ca si cele de anul acesta si sunt aceleasi scutiri pentru pensionari care au pensia sub salariul minim pe economie, respectiv 700 de lei. De asemenea, scutiti sunt si cei care doneaza sange, veteranii de razboi, revolutionarii sau cei cu handicap", a mai precizat Ioana Margulescu.

Toti cei care platesc integral impozitele si taxele aferente anului 2012 pana la data de 31 martie, vor beneficia de o bonificatie de 10%.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii