Averea lui Bercea Mondialu, luata la puricat de Fisc - ce urmeaza

Joi, 26 Iunie 2014, ora 15:18
11942 citiri
Averea lui Bercea Mondialu, luata la puricat de Fisc - ce urmeaza

Firmele familiei lui Bercea Mondialu, implicata intr-un urias scandal de santaj asupra fratelui presedintelui, Mircea Basescu, vor fi verificate de Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF).

Anuntul a fost facut chiar de Fisc, care a adaugat ca inspectorii ANAF au demarat o procedura de identificare a companiilor detinute de Sandu Anghel, precum si de rude sau apropiati ai acestuia, scrie Evenimentul Zilei.

Astfel, angajatii Fiscului urmeaza sa stabileasca ce afaceri controleaza familia lui Bercea Mondialu. Mai intai, se va stabili care firme sunt active si care sunt inactive, pentru ca apoi sa se inceapa o ancheta privind activitatea acestora.

Mai important, inspectorii vor investiga si daca aceste companii au platit statului taxele si impozitele aferente, in contextul in care in dosarul ce il vizeaza pe Mircea Basescu se vorbeste de sute de mii de euro dati mita de familia lui Sandu Anghel pentru eliberarea acestuia din inchisoare.

Rudele lui Bercea Mondialu, trimise in judecata pentru santaj (Video)

Presa a informat ca Sandu Anghel are doua firme inregistrate in 2008 si 2010, dar ele nu au depus niciodata raportari la Fisc, prin urmare nu au platit niciodata impozit.

Conform relatarilor din mass-media, Bercea Mondialu are o avere de sute de milioane de lei, facuta mai ales din comert cu fier vechi, dar si din alte activitati, unele ilegale.

In ciuda tuturor evidentelor, oamenii legii l-au adus in spatele gratiilor pentru o tentativa de omor, nu pentru evaziune fiscala, cu toate ca 120 de plangeri penale au fost depuse pe numele lui din acest motiv. Abia anul trecut s-a obtinut si o condamnare pentru evaziune, in timp ce alte sase dosare sunt in stadii destul de avansate.

Bercea da milioane de euro mita, dar nu plateste un leu impozit

Cazul Bercea nu este unul singular, dimpotriva, Romania este plina de bogatasi care invart in mod nejustitificat banii cu lopata, iar statul se uita la ei neputincios.

Cum este posibil ca un cetatean din Romania anului 2014 sa jongleze public cu milioane de euro, dar sa nu plateasca un leu impozit la stat?

"Din punct de vedere fiscal cei din clanul Bercea nu sunt contribuabili pentru ca veniturile lor nu provin din activitati licite pentru care se plateste impozit, veniturile lor provin din infractiuni, iar acestea nu se declara la Fisc.

Nu te duci la Fisc, ceri o declaratie de impunere si completezi acolo cu pixul, ca nu ai rubrica, veniturile obtinute din santaj, camatarie, prostitutie sau altele. Aceste venituri trebuie confiscate de justitie", a explicat Sebastian Bodu, fost sef al ANAF, pentru Ziare.com.

Intrebat ce poate face, totusi, ANAF-ul in astfel de cazuri, acesta a spus ca poate sesiza Parchetul daca exista suspiciunea ca averea nu este doar nejustificata, ci este si ilicita. Acesta spune ca nu exista niciun dubiu in legatura cu modul in care au fost facuti banii de cei din clanul Bercea.

Mircea Basescu si Bercea Mondialu, audiati la DNA

Intre timp, Mircea Basescu si Sandu Anghel sunt audiati, joi, la sediul DNA Bucuresti. Bercea Mondialu da explicatii in dosarul in care mai multi membri ai familiei acestuia au fost trimisi in judecata pentru santajarea fratelui presedintelui, in timp ce Mircea Basescu este audiat in dosarul in care este acuzat de trafic de influenta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
#avere Bercea Mondialu Fisc, #Bercea Mondialu avere verificata, #Bercea Mondialu Fisc, #Bercea Mondialu ANAF , #impozit venit