ANAF lanseaza o noua aplicatie pentru depunerea online a Declaratiei Unice

Vineri, 13 Iulie 2018, ora 15:08 6291 citiri
Foto: Arhiva Ziare.com

ANAF a anuntat vineri ca, pentru a simplifica completarea si depunerea online a Declaratiei Unice, pune la dispozitia contribuabililor o aplicatie informatica dedicata.

"Declaratia Unica se poate completa si depune de la adresa https://declunica.anaf.ro/ daca se utilizeaza numele de utilizator si parola contului personal din Spatiul Privat Virtual", se arata in comunicat.

ANAF recomanda utilizarea din timp a aplicatiei dedicate completarii si depunerii online a Declaratiei Unice, pentru a se evita ingreunarea procedurii de depunere de catre un numar mare de utilizatori inregistrati simultan in sistem.

"Contribuabilii care depun electronic Declaratia Unica beneficiaza de bonificatia de 5% din impozitul pe venit platit integral pana la 15 martie 2019 inclusiv, reprezentand obligatiile fiscale anuale pentru anul 2018. O bonificatie de 5% se acorda, de asemenea, si pentru contributiile sociale datorate potrivit legii", se arata in comunicat.

Guvernul a anuntat joi ca, la propunerea Ministerului Finantelor, a extins, prin OUG, termenul limita pentru depunerea Declaratiei Unice pana in 31 iulie, fata de 16 iulie cat era initial.

Decizia a fost luata in conditiile in care site-ul ANAF a functionat cu intreruperi, in ultimele zile, din cauza numarului mare de contribuabili care au intrat sa depuna online Declaratia Unica.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii