850 de grame de viata. Cu aparatura medicala adecvata, medicii fac miracole

Luni, 15 Mai 2017, ora 15:40
11282 citiri
850 de grame de viata. Cu aparatura medicala adecvata, medicii fac miracole
Foto: Facebook/Salvati Copiii

La 850 de grame, cat cantarea la nastere, Erika si-a facut o intrare triumfala. Un trup firav, dar atat de ambitios, incat a reusit sa respire singur din primul moment, spre uimirea medicilor.

Un miracol, asa pare. De fapt, a avut nevoie doar de un incubator, cat sa prinda puteri din ce in ce mai mari, in care sa stea la o temperatura constanta, ferita de bacteriile cu care inca nu era pregatita sa se masoare.

Vreme de doua luni, Erika a stat la adapost in incubatorul din maternitate. A plecat din maternitate mai curajoasa, mai ambitioasa si, mai ales, schimband pentru totdeauna vietile celor din jurul ei: parinti si medici. Acum, nu mai e nicio indoiala ca Erika va deveni unul dintre acei oameni langa care fiecare ar vrea sa stea, cat sa se molipseasca de bine si de incredere.

De fapt, asa a fost inca dinainte de a se naste, isi aminteste Amalia, mama ei.

Era in luna a cincea de sarcina, cand a stiut pur si simplu, fara ecografie, ca bebelusul va fi o fetita, Erika. Asa a si fost. Desi toata sarcina a fost o lupta, iar Amalia a suferit chiar o operatie de rinichi, cele doua au reusit, ramanand impreuna, sa invinga.

Si tot ce le-a fost necesar pentru a ramane impreuna mai departe a fost un incubator. Doar un incubator.

Sunt, insa, maternitati in care fetitele ca Erika nu pot supravietui, pentru ca nu sunt dotate cu aparatura necesara unui act medical de calitate. Atat de brutal este adevarul: un incubator pastreaza copiii in viata, pana cand acestia devin suficient de puternici pentru a infrunta lumea.

Pana acum, datorita investitiilor facute de Salvati Copiii Romania, in valoare de 8.700.000 lei, 24.000 de nou-nascuti au primit o sansa la viata, pentru ca au primit asistenta medicala adecvata.

Numai in 2016, Salvati Copiii Romania a dotat cu aparatura medicala de specialitate 31 de maternitati, oferind astfel o sansa la viata nou-nascutilor prematur. O parte semnificativa a acestor fonduri, in valoare totala de 355.981 euro, a venit de la cei care au ales sa redirectioneze 2% din impozitul pe venit, transformand banii, care altfel ar fi ramas in posesia statului, in viata pentru copiii nascuti prematur.

Toti cei care doresc sa sprijine aceasta cauza pot descarca formularele 230 si 200, precompletate cu datele de identificare ale organizatiei, de la adresa http://salvaticopiii.ro/doilasuta/.

Acestea trebuie completate cu datele personale, semnate si depuse personal la administratiile financiare sau trimise prin posta, cu confirmare de primire, pana la data de 25 mai 2017. Suma nu trebuie mentionata in formular, ea urmand sa fie completata de administratia financiara.

Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#impozit copii Salvati copiii, #incubatoare copii maternitati , #impozit venit