Cine a venit cu ideea impozitului progresiv în PSD. Fost sfetnic al lui Dragnea, conduce din umbră Ministerul de Finanțe - SURSE

Vineri, 20 Mai 2022, ora 08:46 10773 citiri
Liderul PSD Marcel Ciolacu FOTO Hepta

Schimbarea sistemului fiscal de la cotă unică la impozit progresiv a fost asumată de liderul PSD Marcel Ciolacu, însă a fost gândită de economistul Cristian Socol, susțin surse politice pentru ziare.com.

Economistul Cristian Socol este unul dintre gânditorii de stânga din România, fiind un puternic susținător al impozitului progresiv.

“Socol este creierul din spatele acestei măsuri privind impozitul progresiv. De fapt, toate deciziile majore pe care PSD le propune pe teme de fiscalitate sunt gândite de Socol. Și programul de guvernare al partidului pentru alegerile din 2020 pe partea economică a fost scris tot de Socol. Marcel Ciolacu ascultă cu sfințenie de Socol, care e perceput în partid ca fiind mult mai puternic decât ministrul de Finanțe Adrian Câciu”, susțin surse din conducerea PSD pentru Ziare.com.

Cristian Socol s-a numărat și printre apropiații lui Liviu Dragnea, fiind responsabil de programele economice ale PSD în guvernele Grindeanu, Tudose și Dăncilă.

În Decembrie, Socol a fost numit în funcţia de preşedinte al Consiliului de Supraveghere al Fondului Român de Contragarantare, funcţie pentru care va primi o indemnizaţie brută lunară de 18.900 de lei.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News