O misterioasă rachetă va lovi Luna astăzi: De unde vine și cine a lansat-o? VIDEO

Vineri, 04 Martie 2022, ora 13:25
12316 citiri
O misterioasă rachetă va lovi Luna astăzi: De unde vine și cine a lansat-o? VIDEO
O rachetă din China va intra în coliziune cu Luna FOTO: NASA

Un eveniment astronomic mai puțin obișnuit se va produce astăzi, 4 martie 2022, când o parte dintr-o rachetă misterioasă, care cântărește 3 tone, va lovi Luna cu o viteză de 9.300 de kilometri pe oră. Astronomii consideră că deșeul spațial provine din misiunea Chang’e 5-T1 a Chinei din anul 2014, chiar dacă Beijing-ul a negat informația.

Această coliziune va fi prima de acest gen, a unei rachete construite de oameni, care va intra în coliziune cu Luna, în mod neintenționat, scrie NPR.

Inițial, astronomii au crezut că resturile rachetei care se va prăbuși pe Lună ar fi făcut parte din programul companiei americane SpaceX a lui Elon Musk, dar ulterior ei au cercetat mai în amănunțime obiectul și au găsit că provine de fapt, dintr-o misiune spațială a Chinei.

Astronomul Bill Gray a spus că obiectul misterios care va intra în colizune cu Luna astăzi, la ora estimată 12:25 GMT, este probabil a treia treaptă a unei rachete a Chinei, care a trimis o capsulă test pe satelitul nostru natural în 2014.

Ulterior, oficialii chinezi au afirmat că aceasta ar fi reintrat în atmosfera Pământului, ar fi luat foc și s-ar fi dezintegrat. Dar, NASA împreună cu Comandamentul spațial al SUA au confirmat că racheta Beijingului din acea misiune lunară din 2014 nu a ieșit de pe orbită niciodată, până acum.

Fenomenul care va zgudui structura spațiu-timp: Două corpuri spațiale gigantice merg spre un cataclism VIDEO

Și Centrul NASA JPL a susținut evaluarea lui Bill Gray. De asemenea, o echipă a Universității din Arizona, Statele Unite, a identificat obiectul care se va prăbuși pe Lună, spunând că este un rest al rachetei Long March a Chinei din 2014, conform Associated Press.

Restul spațial are o lungime de 12 metri și un diametru de 3 metri. Oamenii de știință afirmă că racheta care va lovi Luna cu o viteză uriașă de 9.300 de kilometri pe oră va produce un crater cu un diametru de 10-20 de metri.

Descoperire impresionantă făcută de NASA. Un crater uriaș observat în China VIDEO

Însă, observarea Live a coliziunii cu Luna nu poate fi văzută de pe Pământ, deoarece evenimentul astronomic se va produce pe fața nevăzută a satelitului planetei noastre, astfel că impactul va scăpa telescoapelor terestre.

Va dura săptămâni sau luni până când astronomii vor confirma impactul rachetei din China de pe suprafața Lunii, după ce vor găsi imagini ale acestuia cu ajutorul sateliților din spațiu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Fenomenul neobișnuit într-o țară din Est: Pământul înghite jumătate din orașe dintr-un motiv banal VIDEO
Fenomenul neobișnuit într-o țară din Est: Pământul înghite jumătate din orașe dintr-un motiv banal VIDEO
O echipă de oameni de știință care a făcut un amplu studiu publicat în revista Science din 18 aprilie 2024, a descoperit un fenomen alarmant neobișnuit care se produce într-un stat foarte...
Formula 1 s-a întors în China. Surpriză în calificările pentru proba de sprint
Formula 1 s-a întors în China. Surpriză în calificările pentru proba de sprint
Pilotul britanic Lando Norris (McLaren) va pleca din pole position în cursa de sprint din cadrul Marelui Premiu de Formula 1 al Chinei, programată sâmbătă pe circuitul de la Shanghai....
#impact Luna, #racheta china, #coliziune, #Luna, #luna satelit natural, #deseu spatial, #resturi spatiale, #China , #fenomen