De ce să investești în imobiliare?

Advertorial
Luni, 10 Aprilie 2023, ora 19:33
4032 citiri
De ce să investești în imobiliare?
FOTO: pixabay.com

Investiția în imobiliare este una dintre cele mai profitabile opțiuni de investiții. De-a lungul anilor, piața imobiliară s-a poziționat ca una dintre cele mai stabile și sigure alternative. La rândul său, este poziționată ca opțiunea preferată pentru investitori pentru a face față inflației.

Procesul de investiții imobiliare merge dincolo de cumpărare. Sunt multe aspecte care trebuie luate în considerare pentru a obține profitabilitate și o rentabilitate sigură a investiției. În acest fel, în ce constă de fapt investiția? Ce modalități de investiție există?

Modalități de a investi în imobiliare. Înainte de a investi, este necesar să cunoașteți diferitele opțiuni pe care vi le oferă piața precum și cea care se potrivește cel mai bine nevoilor fiecăruia.

Cumpără pentru a închiria. Aceasta este poziționată ca una dintre cele mai tipice opțiuni. Pentru aceasta este necesară o investiție inițială, pentru care se solicită de regulă o ipotecă, precum și un fond rezervat pentru cheltuielile derivate din aceste operațiuni. Este important de reținut că această investiție este destinată a fi returnată cu beneficii, de aceea este necesar să vă concentrați atenția pe stabilirea prețului de închiriere al locuinței.

În cazul în care investiția într-o locuință presupune o cheltuială pe care nu v-o puteți permite, se poate începe prin a cumpăra locuri de garaj sau depozite. În acest caz, chiriile vor fi mai mici, deși rentabilitatea anuală o poate depăși pe cea oferită în cazul precedent.

Cumpără pentru a vinde. Una dintre opțiuni atunci când investiți într-o proprietate este să cumpărați pentru a o reforma și ulterior să vindeți. Obiectivul realizării acestei reforme este reevaluarea proprietății și posibilitatea de a stabili un preț de vânzare mai mare.

Investește în apartamente turistice. Acest lucru constă în cumpărarea unei proprietăți pentru închiriere temporară ulterioară către turiști și vizitatori ai orașului. În acest caz, un studiu detaliat al pieței și al zonei este necesar pentru a obține cele mai bune rezultate, prelungind durata de viață a locuințelor.

Rentabilitatea investițiilor imobiliare. Unul dintre aspectele de care trebuie să țineți cont înainte de a investi în imobiliare este profitabilitatea acestuia. Pe parcursul unui an, datele privind vânzarea de locuințe într-un anumit oraș pot înregistra o creștere considerabilă, iar pentru un alt oraș, o scădere considerabilă.

Prețul locuințelor poate fi fluctuant, iar în orașe precum București, cererea a crescut în ultimii ani – în special în ceea ce privește apartamentele de vânzare din București. În acest fel, cererea și oferta sunt poziționate ca doi factori determinanți pentru a paria pe investițiile imobiliare.

În final, una din întrebările pe care și le adresează orice investitor la început de drum este legată de profitabilitatea afacerii. Cum știu dacă investiția făcută este profitabilă? Care este riscul asumat? Riscul pe care și-l asumăm investitorul este incertitudinea privind rentabilitatea și posibilitatea de a nu recupera banii investiți. Astfel că riscul determină profilul investitorului. Pentru a lua cea mai bună decizie, se recomandă evaluarea fluxului de numerar. Acest indicator oferă informații utile despre cheltuieli și venituri pentru a analiza resursele generate, cheltuielile și alte mișcări pentru a determina lichiditatea și solvabilitatea unei afaceri.

Adesea se afirmă că, adevăratul beneficiu al afacerii imobiliare nu constă în specularea prin cumpărarea și vânzarea de case și nici în închirierea acestora. Beneficiul real vine din a cumpăra foarte ieftin. Și cum puteți cumpăra foarte ieftin pe piața imobiliară? Analizând bine piața, căutând acolo unde trebuie și atunci când trebuie.

Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#imobiliare, #investitie imobiliare, #investitii , #stiri imobiliare