Cât de importantă este reputația dezvoltatorului imobiliar: ce ar trebui să știi înainte să cumperi un apartament

Advertorial
Miercuri, 17 Ianuarie 2024, ora 18:08
16401 citiri
Cât de importantă este reputația dezvoltatorului imobiliar: ce ar trebui să știi înainte să cumperi un apartament
FOTO: hercesa.ro

Un apartament reprezintă o investiție importantă, motiv pentru care este esențial să te asiguri că întregul proces de achiziție se desfășoară fără probleme. Dacă optezi pentru un dezvoltator imobiliar de încredere, cu o bună reputație în piață, ai siguranța că vei achiziționa o locuință de calitate și că nu vei avea parte de surprize neplăcute.

Află cum alegi dezvoltatorul de la care vei cumpăra apartamentul și ce aspecte ar trebui să verifici înainte de a semna contractul.

Verifică experiența și istoria dezvoltatorului imobiliar

Cu cât un dezvoltator are mai multă experiență, cu atât este mai probabil să aibă cunoștințe solide în domeniul imobiliar și să execute construcții de o mai mare calitate. Verifică de cât timp activează pe piață dezvoltatorul și ce alte proiecte a finalizat cu succes. Te poți interesa și cu privire la diversitatea și calitatea proiectelor anterioare, întrucât acest aspect poate reflecta abilitatea de a gestiona diferite tipuri de construcții. Premiile sau orice formă de recunoaștere publică în industrie sunt de asemenea un indicator al excelenței dezvoltatorului în domeniul imobiliar.

Dacă ai posibilitatea, vizitează proiectele anterioare ale dezvoltatorului, în special dacă este vorba de ansambluri rezidențiale precum cel în care plănuiești să te muți. Astfel vei vedea la fața locului cum arată blocurile și întregul complex, pentru a putea lua o decizie informată.

Un exemplu de dezvoltator de încredere este Hercesa, care are o experiență de peste 45 de ani și a predat mai mult de 28.000 de apartamente, în peste 200 de proiecte imobiliare rezidențiale la nivel internațional. În România, Hercesa a pus bazele a două ansambluri rezidențiale moderne: Vivenda Residencias, în sectorul 2, și Stellaris Residencias, în sectorul 6. În plus, a reabilitat complet una dintre clădirile emblematice ale capitalei: Hotelul Cișmigiu.

Informează-te cu privire la calitatea materialelor și tehnologiile folosite pentru construcția blocului

Dezvoltatorul de la care achiziționezi apartamentul trebuie să respecte standardele de construcție locale și naționale, pentru a-ți garanta că nu vor exista probleme ulterioare cu clădirea în care vei locui. Aceste standarde pot varia și includ de obicei cerințe referitoare la poziția imobilului, structură, siguranță sau eficiență energetică. Interesează-te și despre materialele și tehnologiile utilizate în procesul de construcție. Dezvoltatorii de încredere oferă de obicei informații despre specificațiile materialelor, inclusiv despre tipurile de finisaje, structură, izolație și alte elemente. Materialele de calitate contribuie la durabilitatea și confortul locuinței. Află dacă dezvoltatorul integrează tehnologii moderne în construcția proiectului. Acestea pot include utilizarea materialelor de construcție inovatoare, soluții eficiente din punct de vedere energetic și alte tehnologii ce pot îmbunătăți calitatea locuinței.

Pentru că aminteam anterior de ansambluri rezidențiale precum Vivenda Residencias, este bine să știi că Hercesa Romania gestionează și supervizează personal, prin propria echipă de profesioniști, întregul proces de dezvoltare a proiectelor sale imobiliare. De la conceperea proiectului arhitectural, până la finalizarea apartamentelor și predarea către clienți, niciun detaliu nu este lăsat la voia întâmplării. Materialele de construcție și finisajele sunt de cea mai înaltă calitate, pentru ca locatarii să se bucure de apartamente sigure, durabile și confortabile.

Discută cu dezvoltatorul despre termenul de livrare

Un dezvoltator de încredere oferă termene de livrare realiste, pe care le respectă, în afara situațiilor rare în care apare un impediment - de exemplu o criză a materialelor de construcție sau condiții meteo extreme, ce ar putea influența procesul de construcție. Astfel de situații îți vor fi prezentate cu onestitate și transparență, în cazul în care ai cumpărat apartamentul de la un dezvoltator cu tradiție, care ține la reputația sa.

Dacă ți se promite că te vei putea muta în mai puțin de o lună, deși construcția este abia în faza de început, este momentul să îți pui întrebări în legătură cu seriozitatea dezvoltatorului, dar și cu posibilitatea ca proiectul să fie executat fără atenție la detalii. În definitiv, îți dorești un apartament de calitate, nu doar o locuință nouă, care prezintă multiple probleme.

Observă dacă există transparență în comunicare

Orice dezvoltator care ține la reputația sa menține o comunicare regulată și clară cu clienții, oferindu-le actualizări despre stadiul proiectului, informații despre eventualele schimbări sau răspunsuri la întrebări. Totodată, dezvoltatorii de încredere se străduiesc să ofere publicului posibilitatea de a citi detalii despre activitatea lor, despre specificațiile construcției și orice alte detalii relevante.

Dacă observi că dezvoltatorul de la care dorești să cumperi un apartament dă dovadă de transparență și îți pune la dispoziție detaliile solicitate, poți avea siguranța că acesta se implică în proiectele sale. Observă dacă respectivul dezvoltator are un site cu informații clare, eventual și un blog propriu, dar și pagini de social media pe care comunică în mod constant. Mergi în showroom și ia pulsul chiar la fața locului - cât de disponibili sunt consultanții și cât de deschiși par la dialog? Îți pot oferi detalii legate de materialele de construcție, structura blocului, compartimentarea apartamentului sau stadiul lucrării? Au schițe și broșuri care să conțină informații complete și planuri ale apartamentului? Îți pot clarifica orice aspect al contractului și îți explică în mod deschis termenii și condițiile? Toate aceste lucruri trebuie luate în calcul, pentru a putea evalua seriozitatea dezvoltatorului.

Verifică dacă există posibilitatea de a personaliza apartamentul

Un dezvoltator flexibil îți va oferi opțiuni de personalizare, pentru a-ți permite să-ți adaptezi apartamentul în funcție de preferințele tale. Poate fi vorba despre opțiuni gratuite, dar și variante contra cost, care îți garantează consultanță și ghidare în procesul de personalizare. Gândește-te la faptul că un apartament finisat conform nevoilor tale înseamnă nu doar confort sporit, ci și mai puține cheltuieli ulterioare. Prin urmare, este ideal ca dezvoltatorul să vină în întâmpinarea ta cu soluții de personalizare din care să alegi varianta dorită. Bineînțeles, costurile acestora trebuie să îți fie prezentate în mod transparent, astfel încât să poți lua decizii în cunoștință de cauză.

Apartamentele din Vivenda Residencias, complexul rezidențial din zona IOR-Titan, pot fi personalizate în mod gratuit - ai posibilitatea de a alege culoarea de vopsea lavabilă, parchetul, ușile interioare și ceramica pentru baie. De asemenea, poți opta pentru personalizarea contra cost, unde echipa de experți Hercesa te va ajuta cu îndrumările necesare. De la instalarea paravanelor și mobilierului de baie până la montarea aerului condiționat, ai la dispoziție opțiunile pe care le consideri necesare.

Dacă vrei să afli mai multe detalii despre apartamentele din Vivenda Residencias, programează o vizionare în showroomul Hercesa. Te vei bucura să afli că de curând s-au pus în vânzare locuințele din noul bloc D al complexului. Vei găsi aici studiouri, apartamente cu 2, 3 și 4 camere, cu suprafețe între 45.60 și 82 mp, dintre care poți alege varianta care ți se potrivește.

Când va depăși China economia SUA: Concluzia-șoc dată de un expert de la Oxford, care schimbă totul
Când va depăși China economia SUA: Concluzia-șoc dată de un expert de la Oxford, care schimbă totul
Centrul de cercetare economică și de afaceri din Londra anunța, anul trecut, că China va avea într-adevăr cea mai mare economie a lumii, dar există o alță țară care amenință...
Sonos și-a actualizat complet aplicația. Cu ce funcții noi vine
Sonos și-a actualizat complet aplicația. Cu ce funcții noi vine
Sonos a dezvăluit recent cea mai nouă restructurare a aplicației sale, cu scopul de a optimiza experiența de streaming audio. Noua versiune a aplicației Sonos le permite utilizatorilor să...
#imobiliare, #cumparare apartament , #stiri imobiliare