Noi imagini filmate cu masacrul de la Bucea. Localnici înșiruiți înaintea morții sub amenințarea mitralierelor rușilor VIDEO

Vineri, 20 Mai 2022, ora 08:58 10949 citiri
FOTO Telegram/ Быстрый Фокус | Украина, новости, война

Noile dovezi video publicate arată ultimele ore din viața localnicilor, care au fost ulterior găsiți morți pe strada Jablonska din Bucea.

Ediția americană a ”New York Times” a publicat imagini necunoscute până acum care dovedesc crimele de război comise de militari ruși în orașul Bucea din regiunea Kiev. În total, au fost publicate trei videoclipuri care arată evenimentele din oraș în perioada 4-5 martie.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

În primul filmuleț din 4 martie, înregistrat de o cameră de supraveghere, un grup de 9 persoane escortate de doi militari ruși traversează repede strada. Unii dintre prizonierii ucraineni s-au ghemuit, ținându-se de curele celor care stăteau în fața lor. Ziarul scrie că aceasta este ultima dată când acești oameni au fost văzuți în viață.

În cel de-al doilea videoclip, filmat de un localnic, se vede același grup de oameni mergând sub amenințarea țevilor mitralierelor. Sunt forțați să se întindă pe pământ, inclusiv un bărbat într-un hanorac albastru cu glugă.

Militarii ruși au luat ostaticii în afara clădirii de birouri învecinate, după care s-au auzit împușcături.

O zi mai târziu, pe 5 martie, au fost realizate imagini cu o dronă, care reprezintă o dovadă vizuală a celor spuse de martori. Imaginile arată trupurile morților întinse pe pământ în apropierea clădirii de birouri de pe strada Jablonskaya 144, lângă care sunt doi soldați ruși. Printre corpuri puteți vedea trupul cu hainele albastre.

Fotografia cu cadavrele persoanelor executate întinse în curte cu mâinile legate s-a numărat printre imaginile care au atras atenția comunității mondiale la începutul lunii aprilie, după retragerea trupelor ruse din Bucea.

Pentru a afla ce s-a întâmplat cu acești oameni, New York Times” a petrecut câteva săptămâni în Bucea, discutând cu martori, experți criminaliști, oficiali din poliție și militari. Reporterii au adunat videoclipuri nepublicate anterior din ziua execuției.

Conform informațiilor adunate, toți ostaticii erau localnici. Aproape toți locuiau la câțiva pași de curtea unde, mai târziu, au fost omorâți.

Potrivit Reuters, crimele de război în Bucea au fost comise de trupele Rosguard, Divizia 76 de asalt a Gărzii din Pskov și militanții ceceni controlați de Ramzan Kadîrov. Cele mai multe probe ale crimelor au fost strânse pe strada Jablonska.

Jurnaliștii din proiectul Slidstvo.Info au identificat comandanți ruși ai căror subordonați au comis crime de război la Bucea.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News