Ce au găsit ucrainenii la revenirea pe Insula Șerpilor, după fuga rușilor dintr-un ”gest de bunăvoință” FOTO

Joi, 07 Iulie 2022, ora 13:40 24881 citiri
Rachetele rusești au lovit două silozuri agricole FOTO Facebook / Marco Badea

După retragerea trupelor ruse de pe Insula Șerpilor, joi, 30 iunie, au apărut primele imagini de la revenirea forțelor ucrainene, care au ridicat drapelul galben/albastru pe avanpostul strategic din Marea Neagră.

Jurnalistul Marco Badea a publicat aceste imagini, după ce Rusia a confirmat retragerea trupelor de pe Insula în ceea ce Moscova a numit a fi „un gest de bunăvoință”.

”Într-o actualizare postată joi dimineață pe Telegram, purtătorul de cuvânt al administrației militare din Odesa, Serghei Bratciuk, a declarat că două rachete lansate de ruși „au deteriorat semnificativ” un debarcader de pe insulă. În plus, oficialul ucrinean a precizat că rachetele rusești au lovit și două silozuri agricole, distrugând 35 de tone de cereale.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

În buletinul informativ zilnic legat de situația de pe frontul din Ucraina, Ministerul rus al Apărării a transmis că a ucis o parte din militarii ucraineni care încercau să ridice steagul Ucrainei pe Insula Șerpilor, iar supraviețuitorii au fugit în direcția unui sat din regiunea Odesa.

The Guardian scrie că informațiile prezentate de Ministerul rus al Apărării nu au putut fi verificate în mod independent, însă precizează că autoritățile din Odesa au confirmat anterior, în cursul dimineții, că insula a fost bombardată”, scrie jurnalistul pe Facebook.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii
Emigrantul-Anonim
rank 5
@valy9: cum "articol fara comentarii"? comentariul tau = ZERO?