Epavă ”din altă lume” descoperită pe planeta Marte: Un obiect care seamănă cu o farfurie zburătoare VIDEO

Vineri, 29 Aprilie 2022, ora 02:22
19582 citiri
Epavă ”din altă lume” descoperită pe planeta Marte: Un obiect care seamănă cu o farfurie zburătoare VIDEO
Epavă din altă lume fotografiată pe Marte FOTO: NASA

Explorarea planetei Marte este țelul mai multor misiuni ale Agenției spațiale a Statelor Unite, iar recent elicopterul Ingenuity aflat pe suprafața roșie a trimis pe Pământ instantanee neobișnuite. Imaginile ”din altă lume” surprind ceea ce arată ca o farfurie zburătoare, prăbușită acolo.

Epava ”din altă lume”, așa cum a denumit-o un inginer de la NASA, reprezintă resturi ale echipamentului de aterizare ale roverului Perseverence, potrivit Daily Mail.

Cel de-al 26-lea zbor al elicopterului Ingenuity a avut loc la aniversarea unui an de la prima sa călătorie din atmosfera lui Marte, în premieră pentru un vehicul aerian de pe Pământ, care a zburat pe o altă planetă.

NASA a publicat numai puțin de 10 fotografii capturate de Ingenuity de pe planeta roșie, în care se observă o carcasă deteriorată și o parașută provenită din timpul sosirii roverului Perseverence pe Marte, din luna februarie 2021.

Inițial misiunea elicopterului NASA de pe Marte prevedea doar cinci zboruri de recunoaștere, însă el a ajuns la o adevărată performanță, prin efectuarea de 26 de altfel de călătorii în atmosferă.

Descoperire uimitoare a arheologilor: Oraș subteran uriaș, unde trăiau 70.000 de oameni VIDEO

”Există cu siguranță un element science-fiction acolo. El emană dintr-o altă lume, nu-i așa? Se spune că o imagine valorează mai mult de 1.000 de cuvinte, dar merită și o cantitate infinită de înțelegere inginerească”, a spus Ian Clark, inginer de la NASA, care a lucrat la proiectul Perseverence.

Intrarea în atmosfera de pe Marte, coborârea și aterizarea acolo sunt rapide și stresante, nu numai pentru inginerii de pe Pământ, ci și pentru vehiculele care suportă forțele de gravitație, temperaturile ridicate și alte fenomene extreme, care se adaugă la viteza de aproximtiv 20.000 de kilometri a modului.

CERN în pragul unei descoperiri epocale: Cea mai mare revoluție a fizicii din ultimii 100 de ani VIDEO

”Perseverence a avut cea mai bine documentată aterizare pe Marte din istorie, cu camere video care arătau totul, de la deschiderea parașutei până la aterizare. Dar imaginile surprinse de Ingenuity oferă un alt punct de vedere”, a spus Clark.

George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a declarat joi, 28 martie, la Bistriţa, că a avut consfătuiri cu 30 de formaţiuni politice neparlamentare, cu care ar urma să...
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat joi, 28 martie, că ultima factură de energie electrică pe care a plătit-o a fost ”destul de mare”, ținând cont că nu este un mare...
#imagini Marte, #planeta Marte, #planeta rosie, #rover Marte, #rover NASA Marte, #farfurie zburatoare NASA Marte , #descoperire