Fotografia făcută de NASA de ziua ta. Cum poți descărca poza dedicată, obținută de sonda spațială Hubble FOTO

Miercuri, 09 Februarie 2022, ora 00:30
9996 citiri
Fotografia făcută de NASA de ziua ta. Cum poți descărca poza dedicată, obținută de sonda spațială Hubble FOTO
Aurorele Nordului suprinse în Norvegia, o imagine feerică FOTO: NASA

Telescopul spațial Hubble realizează fotografii ale universului de peste 30 de ani, iar NASA a avut ideea de a elabora un calendar online, în care poți vedea poza dedicată pentru ziua ta.

Agenția spațială americană a selectat câte o imagine pentru fiecare zi a anului, astfel încât să se potrivească pentru data de naștere a fiecăruia.

Toate fotografiile capturate de Hubble, încă din 1990, de la lansarea sa în spațiu, au fost publicate pe site-ul Astronomy Picture of the Day (APOD) din 1995, potrivit Inews.

NASA a anunțat amănunte despre impresionantul calendar cu imagini din spațiu. ”Hubble explorează universul 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână. Asta înseamnă că a observat o minune cosmică fascinantă în fiecare zi a anului, inclusiv de ziua ta.

La ce s-a uitat Hubble de ziua ta? Acum, poți introduce luna și ziua pe site-ul NASA pentru a afla”. Puteți vedea fotografia dedicată zilei tale de naștere dând click AICI, completând luna și ziua.

Ce va arăta imaginea din ziua ta de naștere de la NASA, luată de Hubble? Ei bine, după ce setezi datele, poți vedea în toată splendoarea universul dedicat ție, inclusiv date științifice despre ceea ce se află în fotografie.

De exemplu, pe 25 decembrie, de Crăciun, imaginea luată de Hubble arată o pitică roșie și albastră denumită NGC 4212, ”în flăcări cu stele tinere și nori de gaz”. Fotografia ”captează modele complicate de hidrogen strălucitor, formate în timpul procesului de naștere a stelelor, cavități de gaz provenite din vânturile stelare și grupuri stelare strălucitoare”.

Omenirea poate scăpa de Apocalipsa venită din spațiu: Cine dispune de tehnologia care salvează Pământul? VIDEO

De ziua lui David Attenbourough (8 mai) apare cometa ISON, care ”se îndrepta spre Soare cu o viteză uimitoare de 77.000 de kilometri pe oră. Cometa se afla la o distanță de 648 milioane de kilometri de Pământ, între orbitele lui Marte și Jupiter”.

Descoperire neobișnuită în Statele Unite: Un cataclism cosmic a distrus o civilizație americană nativă

Pe 17 februarie, de ziua lui Ed Sheeran, se poate admira galaxia pitică Kiso 5639. ”Hubble a capturat o furtună de naștere a stelelor luminând un capăt al acestei galaxii, care este un membru al unei clase de galaxii de ”mormoloci”, numite astfel datorită capului lor strălucitor și al cozilor lor alungite.

Ziua de naștere a reginei Angliei Elisabeta a II-a este pe 21 aprilie, iar NASA a postat o fotografie luată de Hubble, care prezintă ”într-o lumină vizibilă planeta Jupiter”, care are un diametru de aproximativ 142.984 de kilometri la ecuator.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#imagini Hubble, #imagini Hubble Univers, #imagini NASA, #imagini NASA Hubble, #fotografii Hubble premiate, #fotografii NASA spatiu , #fenomen