Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Orașul din Ardeal care își va reduce factura la iluminatul public cu aproape 50%. Ce investiție a trebuit realizată

Autor: N.G.
Joi, 22 Septembrie 2022, ora 22:10
6594 citiri
Orașul din Ardeal care își va reduce factura la iluminatul public cu aproape 50%. Ce investiție a trebuit realizată
Noul sistem va reduce sumbstanțial factura la electricitate FOTO Primăria Aiud

Un oraș din județul Alba este printre puținele localități din România care va avea un iluminat public realizat exclusiv cu corpuri LED. Noul sistem de telegestiune va reduce substanțial consumul de electricitate, estimările fiind între 40% și 50%.

„Trecem la iluminat public pe LED atât în urbanul municipiului Aiud, cât și în rural. Au mai rămas de montat corpuri de iluminat în zona urbană, montarea fiind finalizată în satele componente și localitățile aparținătoare. Aiudul devine astfel singurul municipiu din județul Alba iluminat integral pe LED. Mai mult, avem cel mai performant sistem integrat de iluminat public, care ne va permite reducerea substanțială a consumului de electricitate, inclusiv prin ajustarea luminozității lămpilor LED”, au transmis reprezentanții Primăriei Aiud.

Investiția a fost cofinanțată din fonduri nerambursabile – 2,4 milioane lei provenind de la Administrația Fondului pentru Mediu și aproximativ 11 milioane de lei din fonduri europene.

Potrivit administratorului public Liviu Florea, sistemul de telegestiune a iluminatului public pe LED ar urma să fie complet funcțional începând cu luna noiembrie.

„Vom avea cel mai modern sistem de telegestiune a iluminatului public pe LED din județul Alba. Sunt puține localități în țară care se pot lăuda cu un astfel de sistem, integrat, cu acoperire asupra întregii comunități. Atât zona urbană cât și toate zonele rurale. Avantajul sistemului este că el se poate adapta în funcție de nevoi, reducând substanțial consumul de energie electrică. Telegestiunea punct cu punct are marele avantaj de a permite ca fiecare dintre LED-uri să poată fi controlat independent de celelalte”, spune Liviu Florea.

Aiudul are o populație de circa 25.000 de locuitori.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#iluminat public, #Aiud, #becuri led, #reducere factura , #electricitate