SIE: Nu exista in acest moment un prezidentiabil ofiter al Serviciului

Miercuri, 17 Septembrie 2014, ora 14:25
4434 citiri
SIE: Nu exista in acest moment un prezidentiabil ofiter al Serviciului
Foto: Digi 24

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu, a precizat ca Serviciul de Informatii Externe a transmis ca in randul candidatilor anuntati la prezidentiale pana acum nu exista niciun ofiter acoperit al acestei structuri.

"Nu exista in acest moment un candidat ofiter SIE. Un serviciu ce verificari sa faca? Stie exact pe cine are si pe cine nu are", a spus Sarbu, vicelider al comisiei speciale a Camerei Deputatilor si Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activitatii SIE, dupa audierile de miercuri din comisie.

Acesta a mentionat insa ca nu se iau in calcul activitatile din trecut ale candidatilor la prezidentiale, in cazul in care acestia ar fi fost ofiteri acoperiti.

"Nu discutam despre trecut, discutam despre situatie data. Daca, ipotetic vorbind, ar fi fost ceva, ce mai conteaza? Omul si-a incheiat atributile de serviciu, e om liber", a explicat liderul senatorilor PSD.

Basescu, chemat la audieri in Parlament pe tema prezidentiabilului-ofiter acoperit

El a subliniat ca, spre deosebire de SRI, SIE lucreaza doar cu ofiteri acoperiti, numindu-i pe acestia "spioni".

"Activitatea lor specifica e culegerea de informatii din diferite spatii. Ei sunt spionii, ofiterii acoperiti din SIE", a mai spus Ilie Sarbu.

Acesta a vorbit si despre comisia de ancheta ceruta de ACL privind candidatul despre care presedintele Traian Basescu a spus ca ar fi fost ofiter acoperit: "Comisia nu isi are sensul, nici nu se poate constitui o comisie. Atunci comisiile de specialitate ce mai fac? Nu are sens, cand unul dintre serviciile importante la care a facut Basescu referire a spus 'Nu avem'".

Ilie Sarbu: De ce nu vorbeste Basescu de dosarul lui de ofiter acoperit?

Presedintele Traian Basescu ar putea fi chemat la audieri in Parlament in contextul discutiilor legate despre candidatul la prezidentiale care ar fi fost ofiter sub acoperire, declaratie facuta de seful statului in urma cu o saptamana.

Alesi ai PDL si PNL au depus marti cererea de infiintare a unei comisii parlamentare de ancheta, in care solicita si chemarea lui Traian Basescu pentru a da explicatii cu privire la declaratiile din 9 septembrie.

Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primarul localității Miheșu de Câmpie, județul Mureș, a fost surprins de mai mulți localnici în timpul unei întâlniri romantice cu o angajată. Scena în care a fost implicat Emil...
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
#Sarbu SIE ofiter acoperit, #SIE ofiter acoperit candidati prezidentiale, #Basescu candidati ofiteri acoperiti , #PSD
Comentarii
Poza ORD cel adevarat
ORD cel adevarat
rank 5
Poza Bumsen
Bumsen
rank 5
Daca spui, talicä, te credem, nici n-a fost, nici nu e, basistii ie