Mafia retrocedarilor: Ce a trimis Ponta la DNA in dosarul socrului Ilie Sarbu

Sambata, 18 Octombrie 2014, ora 11:45
14167 citiri
Mafia retrocedarilor: Ce a trimis Ponta la DNA in dosarul socrului Ilie Sarbu

Biroul de Presa al Guvernului anunta sambata ca a fost trimis la DNA de catre Corpul de Control al lui Victor Ponta un raport referitor la retrocedarile ilegale din judetul Bacau, dosar in care este urmarit penal senatorul PSD Ilie Sarbu, socrul premierului.

"Corpul de Control al Primului-ministru a transmis, inca din 05.09.2014, catre Directia Nationala Anticoruptie, Raportul de Control privind restituirea unui teren forestier de 43.277 Ha si a unui teren agricol in suprafata de 50 de Ha, in judetul Bacau", se precizeaza in comunicatul remis Ziare.com.

Informatia vine ca raspuns la o stire publicata vineri de Mediafax, in care surse citate de Gandul dezvaluie ca retrocedarile ilegale in care este implicat Ilie Sarbu au fost investigate de Corpul de Control al prim-ministrului si, desi s-au gasit nereguli, nu a fost depusa nicio plangere la Parchet.

Stenograme in dosarul retrocedarilor - Hrebenciuc: Sa-l calce pe cap Ilie Sarbu pe directorul Romsilva?

"Avand in vedere informatiile gresite aparute pe fluxul Mediafax, Corpul de Control al primului-ministru informeaza ca, in urma controlului efectuat in baza dispozitiilor prim-ministrului Victor Ponta, Corpul de Control al primului-ministru a transmis, inca din 05.09.2014, catre Directia Nationala Anticoruptie, Raportul de Control privind restituirea unui teren forestier de 43.227 ha si a unui teren agricol de 50 ha, in judetul Bacau, precum si documentatia aferenta", continua reprezentantii Executivului in documentul citat.

De asemenea, acestia precizeaza ca raportul a fost transmis, pe langa DNA, la mai multe institutii, si anume Romsilva, Directia Silvica Bacau, Prefectura Bacau, Tribunalul Sibiu, Ministerul Mediului si Ministerul Afacerilor Interne.

Prejudiciu de 300 de mil. de euro, Romsilva spune ca nu a pierdut nimic

In comunicatul referitor la Corpul de Control al premierului nu sunt mentionate, insa, neregulile cuprinse in raportul care a ajuns pe masa procurorilor anticoruptie.

Mediafax a relatat vineri ca retrocedarile ilegale din judetul Bacau au fost investigate de Corpul de Control, care a gasit o serie de nereguli, informatia aparand intr-un referat al DNA.

Totusi, surse judiciare au venit cu dezvaluiri noi, spunand ca institutia din cadrul Guvernului nu ar fi depus nicio plangere in acest caz.

Hrebenciuc si Adam, spagi si trafic de influenta. Cum l-au convins pe Ilie Sarbu sa intre in afacere

Hrebenciuc si Sarbu, implicati in dosarul DNA

DNA a cerut vineri incuviintarea arestarii preventive a deputatilor PSD Viorel Hrebenciuc si Ioan Adam, iar in referatul intocmit in acest caz a facut referire si la investigatia Corpului de Control.

DNA cere aviz pentru arestarea lui Hrebenciuc si Ioan Adam (Video)

Pe langa Hrebenciuc si Adam, si senatorul PSD Ilie Sarbu, socrul lui Victor Ponta, este urmarit penal in dosarul retrocedarilor ilegale de paduri, insa procurorii nu au cerut pana acum arestarea preventiva a acestuia.

E oficial - Ilie Sarbu si Ioan Adam, urmariti penal alaturi de Hrebenciuc

Cei trei parlamentari sunt acuzati ca au intervenit pentru retrocedarea ilegala a 43.000 de hectare de teren, cauzand un prejudiciu statului de 300 de milioane de euro. Ei sunt suspectati ca si-ar fi folosit influenta politica pentru a influenta mai multi functionari.

Viorel Hrebenciuc este acuzat de savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, trafic de influenta si instigare la folosire a influentei de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, mentioneaza procurorii.

La randul sau, Ioan Adam este urmarit penal pentru savarsirea infractiunilor de instigare la abuz in serviciu, constituire a unui grup infractional organizat si trei infractiuni de cumparare de influenta.

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu, si directorul Romsilva, Adam Craciunescu, sunt si ei urmariti penal in acest dosar, alaturi de cei doi deputati PSD.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#retrocedari ilegale Ilie Sarbu, #Corp Control Ponta DNA, #Corp Control Ponta DNA retrocedari , #Victor Ponta