Ilie Sarbu: Cetatenii nu au nimic de castigat din suspendarea lui Basescu. Aici nu e vorba de cetateni

Luni, 08 Septembrie 2014, ora 15:21 4489 citiri

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu, a explicat, luni, ca cetatenii nu ar avea "nimic" de castigat din a treia suspendare a presedintelui Traian Basescu, pe care PSD o sustine, apreciind ca "aici nu e vorba de cetateni".

"Cetatenii romani n-au castigat nimic de pe urma conducerii Romaniei de catre Basescu si acum, pe ultima suta de metri, vrea sa arate ca mai mult pierd, cu raportul pe nominalizarea comisarului, in relatiile cu statele din jurul conflictului, n-am vazut sa fie constructiv perioada aceasta", a declarat senatorul, citat de B1 Tv.

Intrebat de un jurnalist, pe holurile de la Palatul Parlamentului, cat ar avea de castigat un cetatean dintr-o noua suspendare, Sarbu a raspuns: "Nimic. Nimic. Aici nu e vorba de cetateni, e vorba de ambitia dlui Basescu".

Jurnalistul a reiterat intrebarea, iar liderul PSD a acuzat ca niciun cetatean nu a avut de castigat in regimul Basescu.

"Dar Basescu a pus vreodata problema sa castige vreun cetatean din ceva ce-a facut el? Castiga tara, poate ma intrebati, ca lucrurile ar intra in normalitate, ca nu-si permite un presedinte sa calce in picioare Constitutia. Noi nu facem altceva decat sa aplicam Constitutia daca sunt incalcari grave, dar asta nu e scandal, asta face Basescu, el asta a facut toata viata", a conchis Ilie Sarbu.

Basescu, la un pas de a treia suspendare - Tariceanu face primul demers oficial

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a anuntat luni data cand Parlamentul va vota asupra cererii de suspendare a presedintelui Traian Basescu.

Basescu, la un pas de a treia suspendare - Tariceanu face primul demers oficial

Liderul PLR Tariceanu a anuntat ca luni va face publica cererea oficiala de suspendare a presedintelui Traian Basescu, urmand ca un vot asupra acestei cereri sa fie dat de plenul reunit al camerelor Parlamentului pe data de 23 septembrie.

Daca cererea sa va fi aprobata si va beneficia de un numar suficient de voturi in Parlament, un scrutin popular privind suspendarea ar urma sa aiba loc pe data de 2 noiembrie, concomitent cu primul tur de scrutin al alegerilor prezidentiale.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News