PSD sustine candidatura lui Ilie Nastase la Senat. Ivan explica de ce e mai bun ca Monica Macovei

Joi, 24 Aprilie 2014, ora 14:56
5375 citiri
PSD sustine candidatura lui Ilie Nastase la Senat. Ivan explica de ce e mai bun ca Monica Macovei
Foto: Digi24

Europarlamentarul Catalin Ivan, purtatorul de cuvant al PSD, confirma faptul ca Ilie Nastase va fi sustinut pentru un mandat de senator in colegiul lasat liber de Dan Voiculescu si afirma ca acesta merita sa ii fie astfel aratata recunoasterea pentru tot ce a facut, in calitate de sportiv, pentru Romania.

La doar o luna dupa ce s-a vehiculat ca ar putea candida din partea PRM pentru un loc in Parlamentul European, Ilie Nastase a fost prezentat, miercuri, drept candidatul PC pentru un loc in Senat, fostul mare tenismen explicand ca a acceptat propunerea facuta pentru ca este prieten cu Dan Voiculescu, cu care se stie "de atata vreme".

Ilie Nastase, candidat PC pe locul lasat liber de Dan Voiculescu la Senat

Contactat de Ziare.com pentru a afla daca si PSD sustine aceasta candidatura, in conditiile in care USL nu mai exista, dar PSD, PC si UNPR au format o alianta electorala pentru alegerile europarlamentare, Catalin Ivan a explicat ca nominalizarea pentru colegiul lasat liber de Dan Voiculescu "o face PC, bineinteles".

"Daca ei au anuntat aceasta candidatura, este o candidatura pe care si noi o sustinem. Vom anunta si ceilalti candidati, dar pe colegiul respectiv este candidatul propus de PC, si este Ilie Nastase, asa cum au anuntat ei", ne-a declarat purtatorul de cuvant al PSD, adaugand "cu siguranta il sustinem fara rezerve, bineinteles".

Intrebat ce il recomanda pe Ilie Nastase sa ajunga in Senat cu sprijinul PSD, in conditiile in care in urma cu doar o luna acesta cocheta cu Partidul Romania Mare, Catalin Ivan a raspuns "I-as lasa pe colegii de la PC sa argumenteze propunerea, pentru ca este a lor. Noi fiind colegi de alianta si parteneri seriosi vom sustine candidatura lor".

"Ilie Nastase merita recunoasterea"

In schimb, europarlamentarul a acceptat sa prezinte un punct de vedere personal cu privire la aceasta nominalizare.

"Pe mine ma bucura candidatura domnului Ilie Nastase, dar este o opinie personala, pentru ca nu avem foarte multe personalitati care sa fi fost ambasadori ai Romaniei in strainatate si sa fi promovat o imagine buna, frumoasa a acestei tari. Avem foarte multe exemple de oameni care merg afara si vorbesc de rau Romania, ba chiar le e rusine ca sunt romani, si mai au si nerusinarea sa candideze in continuare pentru functii importante, pentru ca vorbim intr-un context mai general, avem alegeri pentru Parlamentul European.

Vi se pare normal ca oameni care au denigrat Romania sa candideze pentru un nou mandat? Ma refer la Monica Macovei, ma refer la Cristian Preda. Sunt oameni care au umilit, au jignit poporul roman fiind reprezentanti ai acestuia in Parlamentul European. Diferenta dintre Macovei-Preda si Ilie Nastase este ca Ilie Nastase, prin ceea ce a facut fiind cel mai bun intr-un domeniu, a adus o imagine foarte buna a Romaniei in afara. Este un ambasador al Romaniei, o personalitate care merita recunoasterea. Eu cred ca astfel de oameni au loc in Senatul Romaniei", a declarat Catalin Ivan.

Intrebat in ce masura Ilie Nastase are experienta si pregatirea necesara pentru a activa in forul legislativ al Romaniei, Parlamentul, Catalin Ivan a explicat ca in Senat "nu trebuie sa fie toti juristi, nu trebuie sa fie toti avocati, ingineri, sunt mai multe domenii de specialitate".

"De exemplu, eu in Parlamentul European sunt si in Comisia de Educatie, Tineret si Sport. Eu cred ca in comisia respectiva, oameni care au facut sport de performanta, care au sustinut sportul de masa, au un cuvant foarte greu de spus. Dar eu sunt si in Comisia de buget, ca economist", a completat acesta.

De asemenea, intrebat ce anume il recomanda pe Ilie Nastase pentru pozitia de senator si fauritor de legi, cata vreme discutia nu este despre a-i oferi o decoratie sau de a-l omagia pentru meritele sale sportive pe care nu i le contesta nimeni, Catalin Ivan a raspuns: "Eu v-am spus opinia mea personala si faptul ca ma bucur ca a acceptat aceasta candidatura. Cum l-au ales, cum l-au convins cei de la PC sa va spuna dansii".

Campania pentru alegerile parlamentare partiale va fi de doua saptamani si va incepe la data de 10 mai, alegerile urmand sa fie organizate odata cu cele europarlamentare, pe 25 mai.

In varsta de 67 de ani, Ilie Nastase a mai candidat si in 1996 la Primaria Capitalei, din partea PDSR, dar a pierdut in turul doi in fata candidatului CDR, Victor Ciorbea.

Daca va castiga, el nu va fi singura personalitate din lumea sportului ajunsa in bancile Parlamentului Romaniei, fiind precedat de Mitica Dragomir, Anghel Iordanescu, Gigi Becali sau Doina Melinte.

Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Filiala Vaslui a PNL și-au adus tot efectivul la Biroul Electoral Județean (BEJ) Vaslui, pentru depunerea oficială a candidaturii lui Nelu Tătaru la conducerea Consiliului Județean Vaslui....
Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
O situație cu totul atipică a apărut în cursa electorală pentru primăria Gogoșu din Mehedinți. Actualul primar candidează pentru un nou mandat, însă are un rival la care nu se aștepta....
#Catalin Ivan Ilie Nastase, #Ilie Nastase candidat Senat, #Ilie Nastase Dan Voiculescu , #stiri Ilie Nastase