Ilie Nastase si Madalin Voicu au sesizat Parchetul in cazul Robert Turcescu (Video)

Vineri, 26 Septembrie 2014, ora 13:04
4825 citiri
Ilie Nastase si Madalin Voicu au sesizat Parchetul in cazul Robert Turcescu (Video)
Foto: fanatik.ro

Senatorul PSD Ilie Nastase a depus vineri o sesizare in cazul Robert Turcescu - ofiter acoperit. Fostul tenismen anuntase joi ca urmeaza sa depuna o plangere penala, insa s-a razgandit.

Ilie Nastase a mers vineri la Parchetul General, impreuna cu colegul sau de partid, deputatul Madalin Voicu, care a explicat ca solicita autoritatilor statului sa lamureasca daca Turcescu a spus adevarul cand a declarat ca a fost ofiter acoperit si daca deconspirarea a lezat sau nu siguranta statului.

"Ilie a fost cu ideea si eu m-am alaturat lui. E o cerere prin care noi incercam sa gasim, din partea Parchetului, o solutie mult mai aproape de realitate. Noi vrem sa avem certitudinea ca lucruri de genul asta nu ating siguranta nationala", a declarat Madalin Voicu.

Deputatul PSD a adaugat ca nu vor sa fie divulgate nume, ci, daca exista o situatie, sa se verifice daca ceea ce spune Turcescu este adevarat.

Turcescu, ofiter acoperit: Ilie Nastase depune plangere penala (Video)

La randul sau, Ilie Nastase nu crede ca Robert Turcescu a fost agent sub acoperire. Ca argument, fostul tenismen a prezentat presei legitimatia pe care o are de la MApN, pentru a arata ca livretul militar dat publicitatii de Turcescu nu seamana.

Cei doi au precizat ca au semnat sesizarea depusa la Parchet "cu functiile publice", in calitate de parlamentari.

Pe de alta parte, Madalin Voicu a acuzat ca, de fapt, Turcescu ar face jocul lui Traian Basescu.

Ponta: Basescu a aruncat plasa si a prins pe cine nu se astepta. L-a prins pe Turcescu

"Turcescu e un gen de servant care executa tot felul de ordine, in intelegere cu presedintele. E un gen de mascarici care isi doreste foarte mult sa fie sprijinul unor oameni care au probleme psihice", a spus Madalin Voicu. El a adaugat ca "Traian Basescu a spus in emisiunea jurnalistului ca vrea sa aiba in CV-urile celor care candideaza si mentiunea ca a fost sau nu ofiter acoperit".

Senatorul Ilie Nastase a anuntat, joi seara, ca va depune o plangere penala pe numele lui Robert Turcescu, care a dezvaluit ca a fost ofiter sub acoperire. "Declaratia e grava, amenintare la siguranta nationala. Ofiterii acoperiti nu mai vor sa stea in Romania. Eu nu sunt expert. Nu stiu ce se intampla daca am sau nu dreptate. De ce nimeni nu reactioneaza? Turcescu cere sa fie judecat", a argumentat fostul sportiv.

Jurnalistul Robert Turcescu a scris, duminica, pe blogul sau ca a fost ofiter sub acoperire si a publicat copii ale unui livret militar cu fotografia sa. Ulterior, el a confirmat informatiile respective si intr-o emisiune televizata. In urma dezvaluirilor facute de Turcescu, in presa au aparut diverse scenarii. "Marturisirea" jurnalistului a fost comentata si analizata atat de presa, cat si de lideri politici si de parlamentari.

Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Aproape două treimi dintre români cred că țara noastră a îndeplinit toate criteriile pentru admiterea cu granițele terestre în Schengen. Ei sunt de părere că unele state europene...
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
#ilie nastase acuzatii turcescu, #sesizare parchet general turcescu, #Turcescu ofiter acoperit , #senator