Ilie Nastase, dezvaluire incendiara despre Elena Ceausescu: Ma astepta rezemata de zid

Joi, 16 Aprilie 2015, ora 22:05
18509 citiri
Ilie Nastase, dezvaluire incendiara despre Elena Ceausescu: Ma astepta rezemata de zid
Foto: Andrei Pandele/ Vice

Ilie Nastase a facut o dezvaluire incendiara despre o conversatie deloc protocolara pe care a avut-o cu Elena Ceausescu.

Fostul mare jucator de tenis roman a povestit cum a intrat in atentia Securitatii in zilele premergatoare finalei Cupei Davis din 1972, de la Bucuresti, din cauza unui prieten.

"Imi aduc aminte ca in acea perioada, de dinaintea desfasurarii finalei, Tiriac si cu mine eram cazati la hotelul de langa Arcul de Triumf. Eram paziti de militie, aveam motociclisti dupa noi cand ne deplasam la teren pentru a ne antrena. O nebunie.

In acea vreme eu conduceam o masina Alfa Romeo si un bun prieten de-al meu din Italia, venit in Bucuresti special pentru a urmari aceasta finala, m-a rugat sa-i imprumut masina. Al naibii semana si foarte bine cu mine. Daca-l vedea cineva din spate jura ca sunt eu. Omul a luat masina si a inceput sa-si faca de cap prin Bucuresti. Mergea seara la baruri, se mai imprietenea cu cate o fata, apoi pleca la hotel cu ea. Securistii il filau tot timpul si raportau mai sus ca Ilie Nastase isi face de cap prin Bucuresti. Iar eu eram cu Tiriac in camera de hotel. Habar nu aveam ce facea ala. Cert este ca dupa meci s-a lansat ideea ca eu as fi vandut meciul. Va dati seama la ce nebunie se ajunsese", a povestit Nastase pentru SportNews.

Acesta mai spune ca zvonurile despre vanzarea meciului au ajuns pana la urechile sotilor Ceausescu, insa acestia l-au sprijinit.

In acest context a avut loc intalnirea incendiara cu Elena Ceausescu.

"Cert este ca dupa meci, Ceausescu a primit ambele delegatii la Comitetul Central. Eu, in ziua imediat urmatoare, trebuia sa plec la Barcelona. Aveam un turneu acolo. A fost motivul pentru care am stat destul de putin la intalnirea de la Comitetul Central, dar socul cel mare l-am avut la iesirea din cladire.

Chiar la iesirea din cladire, de zid, statea rezemata o doamna. Nu mi-am dat seama cine este. Eu ma indreptam spre masina. Ma pregateam sa plec. Cand, la un moment dat am auzit: Tovarasu' Nastase, putem sta putin de vorba?. Cand m-am intors, am inghetat. Era chiar Elena Ceausescu. Mi-a spus doar atat: Copile, poti merge linistit. Eu si Nicu stim ca nu ai vandut meciul. Stim ca esti patriot si esti cu sufletul pentru tara. Va dati seama cat de diabolici puteau fi unii oameni. Acele rapoarte ajunsesera, probabil, pe masa celor doi. Iar eu eram total nevinovat", a mai spus Nastase.

Ilie Nastase dezvaluie ce i-a spus lui Ceausescu dupa un pahar de sampanie: "Premierul Maurer a inghetat"

Finala Cupei Davis din 1972, dintre Romania si SUA, a avut loc in perioada 13-15 octombrie la Bucuresti.

Americanii au castigat Salatiera de Argint impunandu-se cu scorul de 3-2 in fata lui Nastase si Tiriac.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Ilie Nastase Ceausescu, #Ilie Nastase Elena Ceausescu, #Ilie Nastase Cupa Davis Ceausescu , #Ion Tiriac
Comentarii