Răspunsul lui Ilie Bolojan la sugestia USR PLUS de a fi numit premier în locul lui Cîțu

Sambata, 04 Septembrie 2021, ora 20:42
10833 citiri
Răspunsul lui Ilie Bolojan la sugestia USR PLUS de a fi numit premier în locul lui Cîțu
Președintele CJ Bihor Ilie Bolojan este dorit de USR PLUS și o parte din PNL pentru a-l înlocui pe Cîțu FOTO Facebook / Ilie Bolojan

Președintele Consiliului Județean Bihor Ilie Bolojan a fost întrebat sâmbătă, 4 septembrie, despre posibilitatea ca acesta să fie propus ca premier de către PNL, în contextul în care USR PLUS a sugerat că ar putea fi un înlocuitor pentru Florin Cîțu.

Preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Ilie Bolojan, a respins, sâmbătă, posibilitatea ca el să fie propunerea de premier a liberalilor.

"Nu se pune această problemă", a răspuns Bolojan când a fost întrebat despre sugestiile venite dinspre USR PLUS, dar şi din interiorul PNL, privind nominalizarea sa pentru funcţia de prim-ministru.

La rândul său, premierul Florin Cîţu a respins ideea unei alte propuneri pentru conducerea guvernului.

"În acest moment avem votul Biroului Politic Naţional pentru susţinerea premierului în funcţie", a spus Cîţu.

Vicepremierul Dan Barna, copreşedinte USR PLUS, a afirmat, joi, că în PNL sunt foarte multe soluţii viabile pentru funcţia de prim-ministru, menţionând că Ilie Bolojan ar putea avea toată susţinerea formaţiunii sale pentru acest post.

"Coaliţia poate să propună - şi asta vom face, ne vom duce la coaliţie şi vom spune colegilor de la PNL: puneţi pe masă un premier competent, care are pur şi simplu maturitatea să conducă un guvern. Am văzut cum explica unul dintre purtătorii de mesaj de la PNL, ne explica că în USR PLUS sunt multe soluţii pentru Ministerul Justiţiei. În PNL în egală măsură sunt multe soluţii viabile pentru funcţia de prim-ministru. Un domn premier Ilie Bolojan va avea toată susţinerea USR PLUS, fără niciun fel de problemă şi sunt convins că vom avea acel guvern stabil din punctul de vedere al deciziilor mature", a declarat Barna.

Premierul Florin Cîţu şi-a prezentat, sâmbătă, moţiunea de candidat la preşedinţia partidului la Oradea, în faţa membrilor PNL Bihor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Premierul irakian, discurs în Statele Unite: "Opiniile noastre pot fi divergente cu privire la ceea ce se întâmplă în regiune"
Premierul irakian, discurs în Statele Unite: "Opiniile noastre pot fi divergente cu privire la ceea ce se întâmplă în regiune"
Premierul irakian Mohammed Shia al-Sudani a făcut apel la reţinere în Orientul Mijlociu, luni, în timpul discuţiilor de la Washington, în contextul în care tensiunile dintre Iran şi Israel...
Premierul Marcel Ciolacu, mesaj de solidaritate cu Israelul: "Condamnăm cu fermitate acest atac"
Premierul Marcel Ciolacu, mesaj de solidaritate cu Israelul: "Condamnăm cu fermitate acest atac"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat că România condamnă cu fermitatea atacul lansat de Iran împotriva Israelului. ”Susţinem dreptul Israelului de a asigura securitatea cetăţenilor sǎi”,...
#Ilie Bolojan PNL, #premier, #premierul Romaniei, #usr plus, #scandal usr plus pnl , #stiri Ilie Bolojan