Deputatul fugar Ilan Șor recunoaște că a oferit bani protestatarilor anti-guvernamentali de la Chișinău

Vineri, 21 Octombrie 2022, ora 17:59 2917 citiri
Ilan Șor, deputatul fugar în Israel este cercetat într-un dosar de fraudă bancară FOTO Captură Video / Youtube / Ilan Șor

Ilan Șor, cercetat într-un dosar de fraudă bancară și fugit în Israel, susține că au fost ridicate 5,5 milioane de lei în urma perchezițiilor, bani care erau destinați pentru hrana și transportul protestatarilor anti-guvernamentali.

„Cetățenilor Republicii Moldova, care nu sunt mulțumiți de guvernare și luptă pentru viitorul lor, le-au fost furate 5.5 milioane de lei. Bani pe care le-am transmis oamenilor, care protestează contra fărădelegilor, sărăciei regimului. Am transmis banii, ca voi să vă permiți cheltuielile pentru transport și mâncare în timpul manifestațiilor. Bandiții cu epoleți ai Maiei Sandu au furat 5.5 milioane de lei de la voi, dragi prieteni. Ce este ilegal?Ce ilegalitate am comis?”, transmis Ilan Șor în cadrul unei înregistrări video publicate pe internet.

Totodată, deputatul fugar susține că cele 24 de persoane, reținute joi, au fost arestate astăzi. Ilan Șor a solicitat eliberarea acestora și a venit cu amenințări la adresa autorităților.

„Ați arestat 24 de lideri regionali din cadrul partidului, unul dintre principale partide de opoziție a țării. Am o întrebare. Este democrat, în limitele legii? Noi înțelegem că vreți să puneți punct protestelor și vă este frică de ele. Dacă timp de trei zile, liderii noștri regionali nu vor fi eliberați cei arestați, atunci noi vom veni în casele voastre, la locurile voastre de muncă, în cele în care o să vă odihniți. Și o să aveți coșmaruri nu doar în somn, ci și în realitate”, a punctat Șor.

24 de persoane, suspectate de implicare în plătirea și transportarea persoanelor care au participat la protestele anti-Guvern organizate la Chișinău de partidul lui Ilan Șor, au fost reținute joi. Unul dintre figuranți a fost încătușat, în timp ce transmitea sursele financiare liderului unei organizației raionale a partidului Șor. În total, procurorii anticorupție și ofițerii Centrului Național Anticorupție au efectuat 55 de percheziții la domiciliile și în mașinile suspecților.

,,În total, estimăm că, astăzi, s-au ridicat aproximativ 3,5 milioane de lei în astfel de pungi. Ca și exemplu, într-o pungă neagră cu cuvântul CĂLĂRAȘI am depistat suma de 25.600 lei. Sumele ridicate, astăzi, includ lei și dolari. Urmărirea penală a documentat aceeași metodă de distribuție a banilor și în săptămânile anterioare, prin urmare, credem că această sumă de bani, 3,5 milioane de lei, reprezintă cheltuieli săptămânale”, a anunțat șefa Procuraturiii Anticorupție, Veronica Dragalin, citată de Adevărul.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News