Val de reacții negative după un anunț de angajare al IKEA Timișoara: „La buticurile din zonă salariile sunt mai mari”

Luni, 27 Februarie 2023, ora 09:14
11127 citiri
Val de reacții negative după un anunț de angajare al IKEA Timișoara: „La buticurile din zonă salariile sunt mai mari”
IKEA Timișoara caută să angajeze 250 de oameni FOTO Adevărul

Consultantul în afaceri Doru Șupeală semnalează pe site-ul său modul în care au reacționat mai mulți bănățeni la un anunț de angajare al IKEA pentru noul magazin din Timișoara.

„IKEA se pregătește să deschidă al treilea magazin din România, la Timișoara și a început o amplă campanie de recrutare. Anunțurile publicate pe diverse platforme au fost citite de către oameni, iar la anunțurile distribuite pe Facebook au apărut zilele acestea și comentariile oamenilor.

Cele mai multe reacții ale bănățenilor, apărute în ultima săptămână, sunt foarte critice și revoltate la adresa propunerilor financiare incluse în anunțurile de angajare sau aflate de către candidați în urma interviurilor cu recrutorii. Oamenii pur și simplu iau în derâdere și în bătaie de joc propunerile de angajare formulate de IKEA. Și pe bună dreptate”, scrie Doru Șupeală, pe site-ul său.

Potrivit lui Doru Șupeală, „în unele dintre anunțurile publicate de IKEA, oferta salarială a fost eliminată, nemaifiind menționată vreo sumă”, dar „cele mai multe comentarii menționează oferte salariale de 1800-2000 de lei net, plus bonuri de masă și sunt considerate de oameni absolut inacceptabile, în condițiile costurilor actuale ale vieții în zonă”.

„De menționat că magazinul de la Timișoara trebuia să fie deja deschis, conform planurilor inițiale ale retailerului suedez, însă deschiderea a fost amânată, unul dintre motive fiind faptul că recrutorii firmei nu au reușit încă să găsească cei peste 250 de angajați de care este nevoie pentru operarea magazinului.(...)

La cum arată oferta financiară de angajare, tind să dau dreptate unuia dintre timișorenii care comentează și spune că la așa salarii nu vor deschide nici de Crăciun în 2025”, mai scrie Doru Șupeală, care prezintă și o listă de comentarii ale vizitatorilor de pe pagina IKEA:

  • Poate sclavi, nu muncitori!
  • După ce îți plătești transportul, s-ar putea să îi rămână și ceva pentru mâncare.
  • Marș pe 2000 de lei! Chemați austriecii care au tăiat pădurile României!
  • Voi oferiți 2000 de lei … Și într-o lună îți trebuie minim 5000 de lei.
  • Radio Erevan spune că plătiți cel mai slab de pe piață și în condițiile astea poate deschideți doar de Crăciun! 2025!
  • Ikea a crezut că in vestul țării sunt oameni care vor munci pe 1800 de lei, sau înșelat amarnic, aici lumea e mai deșteaptă și nu acceptă nimeni oferta lor.
  • Vine bunica mea la angajare, numai că trebuie să îi încălziți puțin picioarele, că e moartă de mult.
  • Să vă aduceți oameni de la voi din țară să lucreze pe 2000 de lei plus bonuri!
  • Hai să fim colegi pe 1800 de lei!
  • Casierița in Spania la supermarket câștigi 1500 de euro!! Rușine România!!!
  • La buticurile din zonă salariile sunt mai mari, iluștrilor!
  • Tot cu 2000 de lei veniți? Iar nu vreți să deschideți magazinul?

Printre comentariile celor nemulțumiți de oferta IKEA s-au strecurat și câteva contraoferte:

  • În aceeași zonă, angajăm în sectorul ambalare producție panificație cu 3000 de lei net pe card + 400 lei bonuri de masă pe card + 2 pâini pe ziua lucrată. Diferența este că prin rotație se lucrează și în schimb de noapte.
  • Ofer joburi cu salarii cuprinse între 3300-5000 de lei net. Detalii în privat, scrie Raul Raul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
#ikea, #Timisoara, #angajare, #joburi, #locuri de munca , #stiri economice