Ședință comună în premieră între Parlamentul de la București și cel de la Chișinău. Anunțul lui Igor Grosu

Marti, 07 Iunie 2022, ora 15:30
2260 citiri
Ședință comună în premieră între Parlamentul de la București și cel de la Chișinău. Anunțul lui Igor Grosu
Marcel Ciolacu a avut o întâlnire cu președintele Parlamentului din Republica Moldova Igor Grosu FOTO Facebook / Igor Grosu

Președintele Parlamentului din Republica Moldova Igor Grosu a anunțat că în viitorul apropiat urmează să fie organizat în premieră o ședință comună a Parlamentului Republicii Moldova și a celui din România.

Conform oficialului moldovean, ședința comună va avea loc la Chișinău.

„În timpul apropiat urmează să organizăm în premieră Ședința Comună a Parlamentului Republicii Moldova și a Parlamentului României și mă bucur că ședința va avea loc la Chișinău. Este un mesaj puternic de susținere a eforturilor actualei guvernări în a reforma țara, un mesaj despre ce putem face împreună pentru a spori cooperarea (în domenii precum infrastructura, energia, investițiile, sănătatea, educația sau cultura) și a accelera eforturile de aderare la UE”, a transmis Igor Grosu luni, 6 iunie.

Mesajul oficialului de la Chișinău vine după întâlnirea pe care acesta a avut-o cu președintele Camerei Deputaților de la București, Marcel Ciolacu.

„M-am bucurat să-l salut astăzi la Chișinău pe președintele Camerei deputaților a Parlamentului României, Ion-Marcel Ciolacu. În cadrul întrevederii, am discutat cu domnul președinte despre relația interparlamentară și că, în mai puțin de 7 luni, au avut loc deja 7 ședințe la nivel de comisii parlamentare. Iar în cadrul ședinței comune din 19-20 mai, la Iași a fost adoptată o declarație care salută dinamica excelentă a cooperării bilaterale și exprimă determinarea instituțiilor parlamentare de la Chișinău și București de a continua conlucrarea în domeniile de interes reciproc și accelerarea procesului de integrare europeană a Republicii Moldova”, a mai transmis Igor Grosu.

Acesta din urmă a adăugat că în cadrul întâlnirii cu Ciolacu a fost accentuată importanța implementării conceptului de control comun la frontiera dintre România și Republica Moldova, precum și crearea unui grup de lucru bilateral privind realizare normelor de fluidizare a traficului transfrontalier. Oficialul de la Chișinău a mai notat că prin controlul comun de la frontieră se vrea ușurarea activității transportatorilor care în aceste zile au un rol cheie în aprovizionarea la nivel regional.

„România a fost mereu alături de Republica Moldova, ajutându-ne să trecem mai ușor prin diverse crize și să realizăm proiecte importante pentru țara noastră”, a conchis Igor Grosu.

De cealaltă parte, Marcel Ciolacu a declarat într-o conferință de presă comună că „locul Republicii Moldova este în Uniunea Europeană”.

Marcel Ciolacu a mai spus că ”România trebuie să ajute Republica Moldova li nu face un favor Republicii Moldova, pentru că are obligaţia de a ajuta Republica Moldova pentru tot acest parcurs”, şi a arătat că doreşte întărirea relaţiei parlamentare.

”E păcat să nu lucrăm împreună la această legislaţie, fără a arde etape, de a fi mult mai eficienţi şi de a mări ritmul, astfel încât Republica Moldova să fie membru cu drepturi depline în UE”, a mai afirmat liderul PSD.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Ciolacu vrea investiții din Emirate pentru modernizarea Aeroportului Otopeni și a căilor ferate
Ciolacu vrea investiții din Emirate pentru modernizarea Aeroportului Otopeni și a căilor ferate
Premierul României, Marcel Ciolacu, a declarat că un parteneriat între București și Abu Dhabi ar avea ca prioritate modernizarea Aeroportului Otopeni, a porturilor și a infrastructurii...
#Igor Grosu, #marcel ciolacu, #sedinta comuna Parlament, #Parlament Republica Moldova , #stiri Marcel Ciolacu