Teorie: Anchetarea lui Igor Dodon - "cadou otrăvit" de ziua Maiei Sandu: "Să dea apă la moară propagandei grupărilor cleptocratice"

Marti, 24 Mai 2022, ora 14:18 2790 citiri
Igor Dodon i-a dăruit flori Maiei Sandu după ce opozanta politică a câștigat alegerile prezidențiale din 2020 FOTO Hepta

Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, este subiectul mai multor percheziții întreprinse de procurorii anticorupție din Chișinău marți, 24 mai, în ziua în care Maia Sandu împlinește 50 de ani.

Mai mulți analiști basarabeni constată coincidența din instrumentarea cercetării dosarului în care Igor Dodon este acuzat de acte grave de corupție și de "înaltă trădare".

"Acțiunea de azi dimineața are urmări politice absolut evidente - legitimarea discursului propagandistic al opoziției precum că guvernarea a preluat controlul justiției și o folosește ca o bâtă exact cum făcea Plahotniuc. Nu aș vrea deloc să îi umbresc sărbătorirea zilei de naștere doamnei Președinte (căreia îi port un respect deosebit), dar show-ul ieftin de azi dimneața a fost gândit și executat de procurori și SIS exact în acest context. Să dea apă la moară propagandei grupărilor cleptocratice care vor spune că în așa fel organele de forță ”îi fac un cadou” de ziua de naștere doamnei președinte. Și această interpretare va intra (deja a intrat) foarte adânc în arsenalul zilnic de propagandă", arată analistul politic Paşa Valeriu, într-o postare pe Facebook.

Acesta mai constată că acțiunile cu efect mediatic ale procurorilor din Republica Moldova au devenit o obișnuință. Pe de altă parte, condamnările definitive în cazuri de corupție "cu greutate" lipsesc cu desăvârșire.

"Pe numele lui Dodon trenează de luni de zile un dosar în care nu am ai ce investiga - fraudarea achizițiilor de energie electrică în 2008. Pur și simplu nu se mișcă dosarul. Pe ”kuliok” ce vor să găsească? Îl vor găsi pe Iaralov în dulap acasă la Sadova? Nu zic că nu ar putea găsi ceva probant pe celelate dosare. Dar de ce să discreditezi ancheta punând-o în umbra acuzațiilor de politizare? Asta numai dacă nu faci conștient jocul grupărilor Platon, Plahotniuc, Șor, Dodon", mai scrie Pașa Valeriu.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii