Fostul președinte pro-rus al Republicii Moldova, Igor Dodon, inculpat într-un dosar penal de luare de mită VIDEO

Joi, 19 Mai 2022, ora 08:55 3971 citiri
Dodon a luat de la Plahotniuc un pachet cu baniFOTO NewsMaker

Parchetul General al Republicii Moldova a deschis miercuri, 18 mai, urmărirea penală împotriva fostul președinte Igor Dodon care ar fi primit bani de la oligarhul fugar Vladimir Plahotniuc, informează publicația NewsMaker.

Dodon a fost înregistrat video în vara lui 2019, iar filmul a fost făcut public de fostul deputat Iurie Reniță. Liderul de atunci al Partidului Democrat, Plahotniuc, și adjunctul său, i-au predat lui Dodon un pachet cu bani.

În 2020, Parchetul Anticorupție a anunțat că nu va declanșa urmărirea penală în urma apariției filmării, întrucât nu a identificat „elementele infracțiunii”. Însă la 17 mai 2022, Curtea de Apel Chișinău a anulat această decizie.

În decembrie 2021, Parchetul General al Republicii Moldova a anunțat că Dodona este suspectată de implicare într-o schemă de deturnare de fonduri prin intermediul companiei energetice de stat Energocom. Potrivit anchetei, statul a suferit prejudicii de aproape 12 milioane de dolari.

Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a fost amendat după parada din 9 Mai pentru că a purtat panglica Sfântul Gheorghe, simbol pro-rus interzis la Chișinău.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News