La 21 de ani, Iga Swiatek domină tenisul feminin: "Mă concentrez pentru a-mi reduce așteptările"

Marti, 14 Februarie 2023, ora 13:47
2160 citiri
La 21 de ani, Iga Swiatek domină tenisul feminin: "Mă concentrez pentru a-mi reduce așteptările"
Iga Swiatek are 4.385 de puncte avans față de Aryna Sabalenka

Jucătoarea poloneză de tenis Iga Swiatek, liderul autoritar al clasamentului WTA, a afirmat că încearcă să rămână cu picioarele pe pământ şi acceptă că s-ar putea să nu aibă întotdeauna un joc perfect, după ce a fost eliminată în optimile de finală la Australian Open, informează Reuters.

Swiatek, în vârstă de 21 de ani, care îşi va apăra săptămâna aceasta titlul la Doha (Qatar), a fost marea favorită la câştigarea primului turneu de Mare Şlem al anului, luna trecută la Melbourne, dar a fost învinsă în două seturi, 6-4, 6-4, de kazaha Elena Rîbakina, campioana en titre de la Wimbledon.

"Mi-am dorit foarte mult să mă concentrez pentru a-mi reduce aşteptările şi să nu mă mai aştept să joc perfect tot timpul", le-a declarat Swiatek reporterilor.

Poloneza a avut anul trecut o serie de 37 de meciuri consecutive câştigate, reuşind să cucerească trofeul la turneele de Grand Slam de la Roland Garros şi US Open, precum şi la competiţiile WTA de la Doha, Indian Wells, Miami, Stuttgart, Roma şi San Diego.

"Sezonul trecut a fost atât de ciudat încât îţi poate induce o setare de confuzie. Am vrut să pun ambele picioare pe pământ, să mă concentrez pe munca mea şi pe ceea ce am de făcut pe teren. Antrenamentele au fost intense şi volumul mare. Simt că mă pot concentra cu adevărat pe aspectele tehnice", a spus Swiatek.

Numărul unu mondial a adăugat că nu va aborda Openul Qatarului de la Doha ca deţinătoare a trofeului. "Vreau să încep acest turneu ca orice altă jucătoare şi toţi facem asta, începem din acelaşi loc. Sunt atât de multe meciuri de câştigat, atât de multe obstacole de depăşit încât vreau doar să mă concentrez pe următorul pas", a conchis campioana poloneză.

Calificată direct în optimile de finală la Doha, turneu de categoria WTA 500, cu premii totale de 780.637 de dolari, Iga Swiatek o va avea ca adversară în meciul de debut pe câştigătoarea întâlnirii dintre americana Danielle Collins şi belgianca Elise Mertens.

Joacă mai bine ca niciodată, dar e obligată să se retragă din tenis la 30 de ani: ”O situație profund personală”
Joacă mai bine ca niciodată, dar e obligată să se retragă din tenis la 30 de ani: ”O situație profund personală”
Americanca Danielle Collins (30 de ani), locul 53 WTA, aflată la ultimul său sezon în circuitul mondial, s-a calificat miercuri în semifinalele turneului WTA 1000 de la Miami. În sferturi,...
Adversara Soranei Cîrstea de la Miami și-a anunțat retragerea: ”M-am distrat”
Adversara Soranei Cîrstea de la Miami și-a anunțat retragerea: ”M-am distrat”
Sorana Cîrstea va evolua astăzi, în jurul orei 22.00, în optimile de finală ale turneului Miami Open. Adversara Soranei Cîrstea este americanca Danielle Collins, locul 53 WTA. În singura...
#Iga Swiatek, #Aryna Sabalenka, #wta, #doha, #Danielle Collins , #stiri tenis