Poziţia CIO în privinţa ruşilor şi belaruşilor este "confuză", apreciază Iga Swiatek. "Mulţi sportivi ucraineni luptă în război şi îşi pierd vieţile. Este sfâşietor"

Vineri, 21 Aprilie 2023, ora 14:29
1288 citiri
Poziţia CIO în privinţa ruşilor şi belaruşilor este "confuză", apreciază Iga Swiatek.
"Mulţi sportivi ucraineni luptă în război şi îşi pierd vieţile. Este sfâşietor"
Iga Swiatek FOTO WTA

Recomandarea Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) de reintegrare a sportivilor ruşi şi belaruşi în competiţiile internaţionale, cu un statut neutru, este "confuză", deoarece Ucraina este atacată în continuare, a afirmat liderul tenisului feminin mondial, poloneza Iga Swiatek, citată de Reuters.

"În prezent, situaţia este destul de complicată, deoarece la începutul războiului nu au fost multe decizii uniforme. Pentru început, ei (sportivii ruşi şi belaruşi) au fost suspendaţi din alte sporturi, dar nu şi din tenis", a comentat Swiatek la Stuttgart, unde este calificată în sferturile de finală.

"Apoi, situaţia s-a schimbat un pic şi sportivii au început să fie acceptaţi, ceea ce este destul de confuz, deoarece nimic nu s-a schimbat în Ucraina, iar oraşele sunt încă atacate", a mai spus poloneza.

"Mulţi sportivi ucraineni luptă în război şi îşi pierd vieţile. Este sfâşietor", a adăugat Iga Swiatek.

Swiatek, care poartă steagul Ucrainei pe şapca sa în timpul meciurilor, a declarat anterior că tenisul a ratat ocazia de a trimite un mesaj puternic Moscovei prin impunerea unei interdicţii jucătorilor din Rusia şi aliatul său Belarus.

"Sper ca orice decizie se va lua, sportul va putea să reunească oamenii şi nu să-i despartă. Însă, există tensiuni astfel că va dificil de realizat, însă eu sunt doar un sportiv, nu am o mare influenţă în ceea ce se întâmplă, astfel că trebuie să jucăm cât putem de bine indiferent de circumstanţe", a subliniat Swiatek.

CIO a sancţionat Rusia şi Belarus după ce forţele Moscovei au invadat Ucraina, în februarie 2022, dar acum doreşte revenirea sportivilor ruşi şi belaruşi în competiţii, pentru ca aceştia să se poate califica la Jocurile Olimpice din 2024, de la Paris.

Jucătorii ruşi şi belaruşi de tenis au evoluat în circuitele profesioniste ca neutri din martie 2022.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce crede Kremlinul că vrea să facă Ucraina în timpul armistițiului olimpic
Ce crede Kremlinul că vrea să facă Ucraina în timpul armistițiului olimpic
Kremlinul a reacţionat, marţi, la apelul preşedintelui francez Emmanuel Macron pentru un armistiţiu în conflictele internaţionale în timpul Jocurilor Olimpice de la Paris, spunând că...
De ce are nevoie Ucraina pentru a câștiga războiul cu Rusia. Sfatul fostului comandant al trupelor americane în Europa
De ce are nevoie Ucraina pentru a câștiga războiul cu Rusia. Sfatul fostului comandant al trupelor americane în Europa
Victoria pentru Ucraina este acum cea mai bună modalitate de a ne asigura că NATO nu trebuie niciodată să lupte direct împotriva Rusiei. La zece ani de la invazia Rusiei în Ucraina, care a...
#Iga Swiatek, #razboi, #Rusia, #Ucraina, #tenis, #sportivi rusia, #sportivi bielorusi , #stiri tenis
Comentarii