Virgil Popescu anunță că gazele s-ar putea ieftini din aprilie: ”Preţul energiei electrice nu va mai ajunge la nivelul anului trecut”

Miercuri, 05 Ianuarie 2022, ora 22:16 2732 citiri
Ministrul Energiei a subliniat că majorarea prețului gazului natural a fost cauzată de jocul geopolitic al Rusiei FOTO Facebook / Virgil Popescu

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat miercuri, 5 ianuarie, că se așteaptă la o temperare a prețului gazelor începând din luna aprilie, când cererea va fi mai mică. Acest lucru va angrena și o scădere a prețului energiei electrice, a adăugat el.

Ministrul a anunţat că se face o evaluare în cursul lunii ianuarie pentru a se vedea tendinţa preţurilor în continuare.

”Eu estimez, din aprilie încolo, o temperare a preţului la gaz natural, o scădere a preţului la gaz, care, evident, va duce şi la o temperare a preţului la energie electrică. Primăvara şi vara scade consumul, nu va mai fi aşa o presiune pe preţ”, a declarat Virgil Popescu miercuri seară, la Digi24.

Acesta a reiterat ideea conform căreia creşterea exponenţială a preţului gazului natural a fost cauzată de jocul geopolitic al Federaţiei Ruse, prin Gazprom.

”E complicat să joci la fel într-o perioadă în care nu ai cerere. Vara, consumul scade foarte mult”, a mai spus ministrul.

Popescu a precizat că scăderea preţului la gaz va angrena şi scăderea preţului la energia electrică: ”Nu ne aşteptăm la o scădere a preţului la energie electrică la nivelul anului trecut, este clar că aşa ceva nu se mai poate. Preţul certificatului de CO2 a crescut foarte mult”, a adăugat el.

Ministrul a anunțat și că se caută măsuri şi pentru toamna-iarna viitoare.

”Vom vedea ce măsuri vom lua în continuare pentru toamna şi iarna următoare, gândim noi seturi de măsuri care să nu ne prindă nepregătiţi în perioada următoare”, a precizat Virgil Popescu.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News