7 idei de cadouri pentru copiii creativi

Advertorial
Joi, 20 Octombrie 2022, ora 12:04
6746 citiri
7 idei de cadouri pentru copiii creativi
Unii copilași sunt extrem de creativi FOTO / pexels.com

Prichindelul tău nu ratează nicio ocazie de a desena ceva colorat, fie că pânza îi este peretele din camera lui, masa, canapeaua sau o foaie de hârtie? Inventează mereu povești interesante și are o imaginație debordantă? Găsește mereu soluții ingenioase în diferite situații?

Dacă da, cel mai probabil ai un copil foarte creativ. În prezent, creativitatea este o calitate extrem de valoroasă, care îi poate aduce micuțului o mulțime de beneficii, atât în copilărie, cât și în viața de adult.

De aceea, este indicat să-i încurajezi acest dar și să-l surprinzi mereu cu noi cadouri creative, fie că este Crăciunul sau ziua lui de naștere.

Iată câteva idei de daruri pentru copiii creativi din viața ta!

1. Un șevalet, culori și pensule

Arta desenului și a picturii presupune atât talent nativ, cât și exercițiu încă de la vârste fragede. Astfel, dacă observi că micuțul tău este atras de arta vizuală, intră într-un magazin cu materiale pentru pictură și cumpără-i un kit pentru începători.

Îi poți dărui un bloc de pictură sau diferite pânze, un șevalet și un set de culori intense, pe care să le poată combina după cum îi dictează imaginația. Nu uita de pensule, de paletă și de un șorț de protecție pentru haine. Micul tău pictor în devenire va fi foarte entuziasmat!

2. Un jurnal creativ

Creativitatea se poate exprima în multe feluri, prin imagini, mișcare sau cuvinte. Unii copii au o înclinație puternică spre scris, ceea ce se poate transforma într-o abilitate valoroasă.

Pentru a-l încuraja pe copilul tău în acest sens, îi poți dărui un jurnal creativ și interactiv, pe care să-l completeze după cum dorește. Poate scrie cum și-a petrecut ziua, poate compune poezii sau construi povești, apoi poate umple paginile cu desene sau colaje. Este instrumentul perfect pentru explorarea imaginației!

3. Cărți tip ghid pentru desen și caligrafie

Un copil creativ în mod natural va învăța imediat orice aptitudine din sfera artistică. În plus, el se va bucura enorm să primească drept cadou caiete de lucru care îl învață să picteze într-un anumit stil, să scrie caligrafic sau să creeze desene dintr-o anumită sferă.

4. Un set pentru origami

O altă activitate creativă de care cel mic va fi entuziasmat este arta japoneză de a crea origami – reprezentări ale diferitor animale, păsări și flori, confecționate din hârtie. Îi poți oferi cadou un astfel de set, pentru a învăța să creeze cocori, broscuțe și alte simboluri care aduc norocul în filosofia asiatică.

5. Un set de piese Lego

Deși au apărut în magazine acum foarte multă vreme, piesele de Lego încă sunt la modă. Ba chiar acestea capătă din ce în ce mai multă popularitate.

În prezent, poți achiziționa seturi tematice, nu doar piese simple, astfel încât copilul tău să construiască diverse scene din desenele animate preferate. Alege un set de care știi că va fi pasionat și ai obținut cadoul perfect!

6. Plastilină sau slime

Materialele colorate ce pot fi modelate sub orice formă sunt instrumentele perfecte pentru dezvoltarea și exprimarea creativității. Dacă ai un copil inventiv, dăruiește-i cu încredere un astfel de cadou: un set de plastilina colorată sau de slime, cu diferite șabloane și nuanțe de pot fi combinate.

7. Seturi de confecționat bijuterii handmade

Creativitatea poate fi pusă la treabă și confecționând diverse bijuterii din materiale precum plasticul, perlele, ața colorată sau pietrele naturale semi-prețioase. Dacă ai o fiică inventivă și pasionată de artă, dăruiește-i un astfel de set și provoac-o să își facă propriile coliere, brățări și inele. Va fi o activitate care o va bucura enorm!

Acestea fiind spuse, oricare dintre cadourile de mai sus vor aduce zâmbetul pe chipul unui copil creativ, care de-abia așteaptă să își manifeste talentul!

Mai mulți copii ucrainieni, care fuseseră transferați cu forța în Rusia, s-au întors la familii. Kievul estimează că 20.000 de minori au fost deportaţi
Mai mulți copii ucrainieni, care fuseseră transferați cu forța în Rusia, s-au întors la familii. Kievul estimează că 20.000 de minori au fost deportaţi
Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat miercuri, că şaisprezece copii ucraineni care fuseseră "transferaţi cu forţa în Rusia" au fost "reuniţi cu familiile lor", după ce...
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
#idei, #idei cadou, #idei cadouri copii, #creativitate, #creativitate copii, #copii , #jocuri copii