Voicu (PNL), atac la protestatarii pro-ICR: Platiti sa dea cu periuta (Video)

Luni, 18 Iunie 2012, ora 13:50
7118 citiri
Voicu (PNL), atac la protestatarii pro-ICR: Platiti sa dea cu periuta (Video)
Foto:B1 TV

Purtatorul de cuvant al PNL, Mihai Voicu, i-a atacat pe cei care au programat un protest, luni, impotriva trecerii Institutului Cultural Roman din subordinea presedintiei in cea a Senatului si apropiata schimbare a directorului acesteia, Horia Roman Patapievici.

"Trebuie sa luam o lista comparativa, aproape toti cei 3 care fac acest protest ii veti regasi in avionul de Neptun al domnului Basescu, printre cei platiti cu sute de milioane ca sa dea cu periuta pe la diverse televiziuni sau prin diverse gazete de perete ale Palatului Cotroceni", a spus Voicu la iesirea de la sedinta Biroului Politic Central al PNL, cand a fost intrebat de jurnalisti de faptul ca e organizat un protest al societatii civile, care reuneste personalitati cunoscute, printre care si regizori premiari international.

Senatorul liberal considera ca ICR "a fost o institutie de propaganda personala, nici macar politica" si ca schimbarea care s-a facut e necesara, daca se doreste ca ea sa functioneze.

Catalin Mitulescu, Cristian Mungiu, Corneliu Porumboiu si Cristi Puiu, unii dintre cei mai apreciati regizori romani, sunt printre cei care protesteaza vehement fata de decizia Guvernului Ponta de a trece Institutul Cultural Roman de sub autoritatea Presedintiei in subordinea Senatului.

"E o epurare de cea mai oribila speta - la fel de reprobabila ca una etnica, ideologica sau rasiala", considera Cristian Mungiu, laureat de doua ori la Cannes.

Miscarea Papioanelor - protest de strada, luni seara, pentru sustinerea ICR

Asociatia Romana pentru Cultura, Educatie si Normalitate (ARCEN) ii invita pe toti cei care doresc mentinerea Institutului Cultural Roman in actuala formula la un protest inedit, intitulat "Miscarea Papioanelor", care va avea loc luni, 18 iunie, de la ora 19:00 la 19:30, in fata ICR Bucuresti.

"'Miscarea Papioanelor' nu este doar un grup de protest, ci si un grup al celor care cred ca Romania are nevoie azi, mai mult ca oricand, de o cultura si o elita autentica. Toti consumatorii de evenimente si proiecte marca 'ICR' sunt invitati sa ia parte la un eveniment unde participarea este conditionata de un Papion care se ataseaza atunci cand 'ai de ce sa-l porti'. Mentionam ca acest Papion a fost purtat de putini oameni care aveau 'de ce sa-l poarte'", se arata in comunicatul ARCEN.

Antonescu: Schimbarea lui Patapievici, propagandist de 2 lei, prioritatea tarii

Presedintele PNL, Crin Antonescu, spune ca schimbarea lui Horia Roman Patapievici din fruntea Institutului Cultural Roman e o prioritate a Romaniei, intrucat acesta era un propagandist al fostei Puteri.

"Aud pedelisti ca 'e criza, asta era prioritatea tarii?' Da, asta era prioritatea tarii. In momentul in care propagandisti de 2 lei au fost cocotati in fruntea unor institutii, pentru a improsca cu noroi, a face propaganda, da", a declarat Antonescu, vineri seara, la Antena 3.

El a catalogat trecerea ICR in subordinea Senatului, dupa ce fusese subordonat Presedintiei, ca "absolut nimerita".

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Mihai Voicu protestatari ICR periuta, #Voicu ICR protest , #Horia Roman Patapievici