Traian Ungureanu: ICR devine inca un acvariu pentru finii si verisoarele USL!

Joi, 14 Iunie 2012, ora 15:11
2657 citiri
Traian Ungureanu: ICR devine inca un acvariu pentru finii si verisoarele USL!
Foto: Arhiva

USL a confiscat ICR-ul, trecandu-l de sub autoritatea presedintelui in subordinea Parlamentului. Acesta este un gest impotriva lui Horia Roman Patapievici, iar ICR devine un acvariu pentru protejatii USL, considera europarlamentarul PDL, Traian Ungureanu.

Traian Ungureanu a spus, la RFI Romania, ca "USL a confiscat ICR-ul, Institutul Cultural Roman, pe care l-a trecut prin Ordonanta de Urgenta in subordinea Senatului. O sa spuneti, bun, l-a trecut in subordinea unei institutii democratice. Pe de alta parte, ICR-ul statea foarte bine unde statea, nu era nici in pragul falimentului, nu era dezonorat, era foarte bine condus de altfel. E un gest impotriva lui Horia Patapievici, directorul ICR, iar Institutul devine din acest moment inca un acvariu in care USL isi poate plasa protejatii, favoritii, finii, dupa modelul primului-ministru, verisoarele, colegii si alti prieteni din liceu".

Guvernul a decis ca Institutul Cultural Roman sa fie trecut de sub autoritatea presedintelui Romaniei in subordinea Parlamentului.

"Trecerea ICR in subordinea Parlamentului este o decizie de democratizare a institutiei si are menirea de a se transforma intr-o structura mai transparenta. Folosirea fondurilor publice trebuie sa fie la adapost de orice suspiciune, or printr-un mecanism transparent si democratic de control parlamentar, acest lucru se poate indeplini", a spus purtatorul de cuvant al Guvernului, Andrei Zaharescu.

Presedintele Traian Basescu a declarat miercuri seara ca este mandru de activitatea ICR, de cand este el sef al statului, iar Horia Roman Patapievici este director. Seful statului acuza Guvernul si PSD ca nu au avut decenta sa il anunte despre mutarea Institutului de la Presedintie la Senat.

"Ce vreti sa va mai spun? In loc sa te ocupi sa creezi locuri de munca, te uiti cum poti lua, sa golesti de continut institutia prezidentiala. Asta arata, este expresia modului de a gandi al PSD-ului. Dar asta e viata, mergem inainte!", a spus Traian Basescu.

Citeste mai multe despre Traian Ungureanu: ICR devine inca un acvariu pentru finii si verisoarele USL! pe RFI Romania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Traian Ungureanu ICR USL, #ICR acvariu USL Ungureanu , #Horia Roman Patapievici