Numire controversata la varful ICR: Antonescu si Corlatean, acuzati ca se razbuna cu furie pe cultura

Miercuri, 30 Octombrie 2013, ora 13:20
6063 citiri
Numire controversata la varful ICR: Antonescu si Corlatean, acuzati ca se razbuna cu furie pe cultura
Foto: Romania Libera

Adrian Papahagi, vicepresedinte al Partidului Miscarea Populara, critica aspru numirea lui Valentin Iovan (foto) in functia de secretar general adjunct al Institutului Cultural Roman, considerand ca prabusirea institutiei este "la fel de abisala ca involutia de la homo sapiens la omul de Neanderthal".

"Conducerea ICR se imbogateste cu un nou cadru de nadejde al PSD: domnul Valentin Iovan, propulsat in functia de secretar general adjunct dupa o pretioasa experienta in cadrul Directiei Sanitar-Veterinare Dolj.

Acesta il va ajuta in activitatea de distrugere a ICR pe domnul Lilian Zamfiroiu, fost muncitor la Oltchim, fost turnator marunt la Securitate, fost student la Litere dupa trei incercari, fost purtator de cuvant la MApN, ajuns printr-o serie de intamplari bizare in diplomatie", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com de Adrian Papahagi, presedinte al filialei Cluj al Partidului Miscarea Populara.

In opinia sa, "politizarea ICR este anecdotica pe langa ridiculizarea acestei institutii".

"De la rafinatul om de cultura Horia-Roman Patapievici la Zamfiroiu si Iovan, prabusirea este la fel de abisala ca involutia de la homo sapiens la omul de Neanderthal. Dintr-o institutie performanta de cultura, ICR a devenit o agentie de plasare a clientelei USL", se mai arata in comunicatul semnat de vicepresedintele PMP.

In aceste conditii, Partidul Miscarea Populara cere "oprirea agresiunii impotriva ICR", apreciind ca liderii USL se razbuna, de fapt, pe cultura romana.

"Partidul Miscarea Populara cere domnului istoric repetent Crin Antonescu, presedintele Senatului Romaniei, si domnului jurist plagiator Titus Corlatean, ministrul Afacerilor Externe, in a caror coordonare se afla ICR, sa inceteze agresiunea impotriva acestei institutii odinioara performante. Este inacceptabil ca niste oameni care si-au ratat cariera academica si nu pot aspira la una culturala sa se razbune cu atata furie pe ICR, si in cele din urma pe intreaga cultura romana", se arata in comunicatul PMP.

Valentin Iovan, secretar executiv al PSD Diaspora si fost jurist in cadrul Directiei Sanitar- Veterinare Dolj, a fost numit recent in functia de secretar general adjunct al Institutului Cultural Roman (ICR), procedurile fiind in curs de desfasurare, scrie Romania Libera.

Iovan a ocupat mai multe functii in administratia publica, centrala si locala, inclusiv in Ministerul de Interne, in primul mandat al guvernului Ponta.

Daca va fi instalat in functie, Iovan va avea printre atributii si reprezentarea ICR in relatiile inter-institutionale in tara si in strainatate.

Una dintre primele masuri luate de USL dupa preluarea puterii a fost trecerea prin ordonanta de urgenta a Institutului Cultural Roman in subordinea Senatului si inlaturarea lui Horia Roman Patapievici de la conducere. Ulterior, USL a facut o serie de numiri controversate la varful institutiei, in prezent presedinte al ICR fiind Lilian Zamfiroiu, care a recunoscut public, cu nonsalanta, ca si-a turnat la Securitate fostii profesori.

Noul presedinte al ICR recunoaste ca si-a turnat profesorii la Securitate (Video)

C.B.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Papahagi numiri ICR, #Valentin Iovan secretar ICR, #secretar Institutul Cultural Roman , #Horia Roman Patapievici