Miscarea Papioanelor - protest de strada, luni seara, pentru sustinerea ICR

Duminica, 17 Iunie 2012, ora 22:51
6442 citiri
Miscarea Papioanelor - protest de strada, luni seara, pentru sustinerea ICR
Foto: arcen.info

Asociatia Romana pentru Cultura, Educatie si Normalitate (ARCEN) ii invita pe toti cei care doresc mentinerea Institutului Cultural Roman in actuala formula la un protest inedit, intitulat "Miscarea Papioanelor", care va avea loc luni, 18 iunie, de la ora 19:00 la 19:30, in fata ICR Bucuresti.

"'Miscarea Papioanelor' nu este doar un grup de protest, ci si un grup al celor care cred ca Romania are nevoie azi, mai mult ca oricand, de o Cultura si o elita autentica.

Toti consumatorii de evenimente si proiecte marca 'ICR' sunt invitati sa ia parte la un eveniment unde participarea este conditionata de un Papion care se ataseaza atunci cand 'ai de ce sa-l porti'. Mentionam ca acest Papion a fost purtat de putini oameni care aveau 'de ce sa-l poarte'", se arata in comunicatul ARCEN.

Organizatorii mai spun ca, aparent, Papionul are efecte devastatoare asupra unora, "Genereaza invidie sau indignare! Intimideaza! Indispune!", in timp ce pe altii "Papionul ii face sa se simta spirituali, mai destepti, mai inspirati!".

"Purtati Papionul! Papionul inseamna solidaritate, respect fata de valori, normalitatea unei culturi si a unei societati, profesionalism, rafinament si daruire", mai sustin organizatorii evenimentului.

Ei tin sa sublinieze faptul ca Institutul Cultural Roman inseamna mai mult decat crede guvernul Ponta, caruia ii cer cinci lucruri:

1) Retragerea OUG Nr.27 din 13.06.2012 (noua Lege ICR)

2) Respectarea mandatului actualei conduceri ICR (pana in ianuarie 2013)

3) Mentinerea unei conduceri a Institutului Cultural Roman din randul intelectualilor

4) Promovarea si finantarea proiectelor pe criterii de profesonalism si fara interventii si decizii politice

5) Respectarea oamenilor de cultura in spatiul public romanesc

"De azi Cultura mai are un adversar: Politica", este concluzia cu care se incheie anuntul ARCEN.

Decizia guvernului Ponta de a trece ICR de la Presedintie la Senat prin ordonanta de urgenta a scandalizat societatea civila si a starnit reactii aprige de dezaprobare din partea unora dintre cei mai importanti oameni de cultura romani.

Protest al societatii civile fata de Guvernul Ponta: Care e urgenta la ICR?

Regizorii ataca dur guvernul Ponta, pe tema ICR: Ne aflam in plina mineriada!

Cristi Puiu si Norman Manea iau apararea ICR: Gratie lui, Romania nu mai e doar Ceausescu!

In schimb, diversi lideri USL au sustinut ca masura este necesara, Crin Antonescu explicand chiar ca inlaturarea lui Horia Roman Patapievici din fruntea ICR reprezinta o "prioritate a tarii", pentru ca acesta este un "propagandist de 2 lei" si un sustinator al lui Traian Basescu.

Antonescu: Schimbarea lui Patapievici, propagandist de 2 lei - prioritatea tarii

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Miscarea Papioanelor protest ICR, #Patapievici schimbat ICR, #Ponta Institutul Cultural Roman , #Horia Roman Patapievici