Liiceanu, despre scandalul ICR: E inceputul rafuielii politice

Luni, 18 Iunie 2012, ora 19:20
4895 citiri
Liiceanu, despre scandalul ICR: E inceputul rafuielii politice
Foto: ziarebotosani.ro

Filosoful Gabriel Liiceanu apreciaza ca Institutul Cultural Roman este obiectul unei rafuieli politice, care se afla abia la inceput.

"Existam in Europa, prima oara dupa 1990, gratie Institutului Cultural Roman, altfel decat prin cersetori, proxeneti si falsificatori de carduri bancare. Noua guvernare a considerat ca aceasta stare de lucruri trebuie curmata urgent. Si acesta nu e decat inceputul rafuielii.", se afirma intr-un comentariu scris de Gabriel Liiceanu si preluat de Evenimentul Zilei.

Totodata, el subliniaza ca optiunile politice, exprimate democratic de catre intelectualii care au condus ICR, nu au fost amestecate cu politicile culturale ale institutului.

"Poate cineva din tara asta sa spuna ca Patapievici, Tania Radu sau Mihaies au privilegiat pe cineva prin vreunul din programele ICR? Ca si-au pus, ignorand competentele, vreun prieten in functie? Ca au urmarit vreodata in anii din urma altceva decat promovarea a tot ce e mai bun in cultura Romaniei? Ca, pe scurt, au facut altceva decat sa-si slujeasca in mod exemplar tara, promovand peste tot in lume imaginea reusitelor spirituale romanesti?", intreaba, retoric, Liiceanu.

Demersul guvernului Ponta de a trece Institutul Cultural Roman in subordinea Senatului a starnit nemultumirea unor nume mari ale culturii romane si reprezentantilor societatii civile.

Regizorii ataca dur guvernul Ponta, pe tema ICR: Ne aflam in plina mineriada!

Cristi Puiu si Norman Manea iau apararea ICR: Gratie lui, Romania nu mai e doar Ceausescu!

Protest al societatii civile fata de Guvernul Ponta: Care e urgenta la ICR?

Lucian Pintilie face apel la rezistenta colectiva in cazul ICR: Izgoniti politicul!

Luni seara, de la ora 19.00, in fata sediului ICR din Bucuresti, va avea loc un protest de strada intitulat "Miscarea Papioanelor", care isi propune sa convinga guvernul Ponta sa renunte la decizia luata si sa lase ICR in formula actuala.

Miscarea Papioanelor - protest de strada, luni seara, pentru sustinerea ICR

Intrebat de jurnalisti cum comenteaza protestele pentru sustinerea ICR, vicepresedintele PNL Mihai Voicu a replicat:

"Trebuie sa luam o lista comparativa si sunt convins ca aproape toti cei trei care fac acest protest ii veti regasi, de exemplu, in avionul de la Neptun al domnului Basescu, printre colaboratorii platiti cu sute milioane de lei ca sa dea cu periuta pe la diverse televiziuni sau prin diverse gazete de perete ale Palatului Cotroceni.

Mie mi se pare ca aceasta institutie este una care pana acum a fost o institutie de

propaganda personala, nici macar politica, ci personala si daca vrem intr-adevar ca aceasta institutie sa functioneze, ea trebuie pusa intr-un cadru institutional corect."

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Liiceanu protest ICR Patapievici, #scandal ICR, #protest ICR, #demitere Patapievici ICR , #Horia Roman Patapievici