Geoana, despre scandalul ICR: Vin altii si tu vrei sa te lase la butoane? Sa fim seriosi! (Video)

Duminica, 17 Iunie 2012, ora 21:50
6982 citiri
Geoana, despre scandalul ICR: Vin altii si tu vrei sa te lase la butoane? Sa fim seriosi! (Video)
Foto: B1TV

Mircea Geoana a explicat de ce a considerat USL ca Horia Roman Patapievici trebuie inlaturat de la conducerea Institutului Cultural Roman, iar acesta sa fie trecut sub supravegherea Senatului.

"Am o experienta indelungata cu ICR si am fost cel care a sustinut in 2003 sa se dea un rol si presedintiei", a dezvaluit Geoana intr-o emisiune la B1TV, adaugand ca "intelegerea parafata" prin lege era ca ICR sa pastreze cu rol de colaborare relatii cu Ministerul de Externe si Ministerul Culturii, ceea ce, in opinia sa, nu s-a intamplat.

"ICR a devenit stat in stat! Avand protectia presedintelui Basescu, au inceput sa creada si sa se comporte ca si cand ei detin adevarul absolut!", s-a aratat indignat senatorul PSD, spunand ca i s-a confirmat de mai multe ori ca "ambasadele se plangeau ca nu pot colabora cu ei".

"Pe de alta parte, asa e in viata! Domnul Patapievici a fost un agent politic pentru o anumita culoare politica, presedintele Basescu si PDL.(...) Tu faci campanie pentru altcineva si vin altii si tu vrei sa te lase la butoane? Sa fim seriosi!", a declarat Mircea Geoana.

Senatorul a tinut sa precizeze ca trecerea ICR la dispozitia Senatului "e o formula temporara", dar lucrurile se vor schimba "in clipa in care vine alt presedinte".

Mircea Geoana si-a mai exprimat dorinta ca USL sa "puna" toate institutiile statului "sa traga in aceeasi directie", de la "primarii si pana la comunitatile din afara", intr-un "efort concertat" de a face din Romania "o tara macar la nivelul realitatii", cu bune si cu rele.

Scandalul ICR a fost declansat miercuri, cand guvernul Ponta a adoptat ordonanta de urgenta prin care ICR este trecut in subordinea Senatului. Societatea civila si mai mult oameni de cultura importanti si-au exprimat public indignarea fata de aceasta decizie.

Protest al societatii civile fata de Guvernul Ponta: Care e urgenta la ICR?

Regizorii ataca dur guvernul Ponta, pe tema ICR: Ne aflam in plina mineriada!

Cristi Puiu si Norman Manea iau apararea ICR: Gratie lui, Romania nu mai e doar Ceausescu!

Luni seara, de la ora 19.00, in fata sediului ICR din Bucuresti, va avea loc un protest de strada intitulat "Miscarea Papioanelor", care isi propune sa convinga guvernul Ponta sa renunte la decizia luata si sa lase ICR in formula actuala.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Geoana Patapievici ICR, #Geoana schimbare Patapievici, #scandal ICR, #Ponta schimbare patapievici , #Horia Roman Patapievici