Directorul ICR New York isi face un cadou de Craciun - demisia

Luni, 14 Decembrie 2015, ora 14:07
3771 citiri
Directorul ICR New York isi face un cadou de Craciun - demisia
Foto: Facebook/Doina Uricariu

Poeta Doina Uricariu, director al Institutului Cultural Roman (ICR) din New York din 2012, a anuntat, luni, pe contul sau de Facebook, ca va pleca de la conducerea institutiei, mentionand ca aceasta decizie reprezinta darul pe care si-l face de Craciun.

"Voi pleca foarte curand de la Institutul Cultural Roman de la New York. Va multumesc tuturor celor ce ati sustinut evenimentele pe care le-am realizat. Ramanem prieteni cu toti cei care ne consideram prieteni. Voi avea, in fine, timp mai mult ca sa scriu si ca sa sustin si sa promovez valorile Romaniei. E darul pe care mi-l fac de Craciun. Ii doresc ICRNY sa fie cel putin la fel de credibil, cat a fost sub conducerea mea. Si sa realizeze evenimente de anvergura si audienta enorma, pe care am avut-o. Omul inteligent si crestin nu are resentimente, ci experiente", a scris Doina Uricariu, luni, pe Facebook.

Pe de alta parte, intr-un alt mesaj publicat, duminica, pe contul sau de Facebook, Doina Uricariu spunea ca "se doreste" ca postul pe care il ocupa in prezent sa fie dat altcuiva, insa, in ceea ce o priveste, o asemenea decizie ar reprezenta o favoare, deoarece s-a "plictisit" sa lucreze cu "mediocrii si amatori de sinecuri".

O petitie pentru scoaterea ICR de sub tutela politica a strans mii de semnaturi

"Se doreste postul meu de la ICRNY pentru a fi ocupat de altcineva, O sa solicit cui se cuvine sa afle cine m-a amenintat cu moartea si disolutia. Ca sa ma intimideze. Am fost rugata, precipitata sa ocup acest post. Nu ma cramponez de el. Am fost unicul director de ICR cu un CV performant, multiplu premiat si decorat cu cele mai inalte decoratii ale Romaniei si Premii. Doriti sa ma inlocuiti, imi faceti o favoare, lucrati cu o echipa care nu a facut nimic pentru promovarea culturii romane si care exceleaza prin pile si mediocritate. Eu m-am plictisit sa lucrez cu mediocrii si amatori de sinecuri", a scris Doina Uricariu, duminica, pe contul sau de Facebook.

Ulterior, acest mesaj a fost sters de catre Doina Uricariu de pe profilul sau public de Facebook.

Poeta Doina Uricariu a fost numita, in septembrie 2012, in functia de director al Institutului Cultural Roman (ICR) de la New York, inlocuind-o astfel pe Corina Suteu, care si-a prezentat demisia, dupa sase ani la conducerea filialei newyorkeze a institutiei.

Numirea Doinei Uricariu in functia de director a fost facuta de fostul presedinte al Institutului Cultural Roman Andrei Marga.

Nascuta pe 5 octombrie 1950, la Bucuresti, Doina Uricariu este poeta, editor si eseista, autoare, printre altele, a numeroase studii de critica literara, dintre care, cel mai cunoscut este cel numit "Apocrife despre Emil Botta". Dupa 1990, scriitoarea s-a lansat in afaceri si a devenit presedinte al grupului editorial Du Style/Universalia Group.

Doina Uricariu este membra a mai multor organizatii ale scriitorilor, nationale si internationale, PEN Club, Societatea Culturala Europeana si a Uniunii Scriitorilor din Romania.

Institutul Cultural Roman din New York este una dintre cele mai importante si active filiale ale ICR din strainatate. Unul dintre evenimentele recente organizate de ICR New York, in colaborare cu Opera Nationala Bucuresti, RA Entertainment si Mara Society, a fost spectacolul "World Ballet Stars", menit sa promoveze baletul romanesc pe scena americana.

Astfel, Alina Cojocaru, solisti ai Baletului Operei Nationale Bucuresti (ONB) si artisti de la cateva renumite companii de dans au incantat publicul, miercuri seara, intr-un spectacol organizat la Jazz at Lincoln Center's Rose Hall din New York.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#demisie ICR New York, #Doina Uricariu demisie ICR , #stiri ICR