Cine intra in lupta pentru sefia ICR

Marti, 28 Aprilie 2015, ora 12:11 2832 citiri

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a anuntat, marti, ca pentru functia de presedinte al Institutului Cultural Roman au fost depuse doua candidaturi din partea grupurilor parlamentare ale PSD si PNL, Radu Boroianu si Iulian Tanase.

"S-au facut nominalizarile pentru functia de presedinte al ICR: Radu Boroianu de la PSD si Iulian Tanase de la PNL, care a lucrat inclusiv la Radio Guerrilla", a sustinut Tariceanu, marti, dupa sedinta Biroului Permanent al Senatului.

Acesta a precizat ca Biroul Permanent a luat act de demisia fostului presedinte ICR, Lilian Zamfiroiu, demisie care va fi trimisa plenului Senatului.

Seful ICR explica de ce a demisionat si ce va face in continuare

Comisia de Cultura si Comisia de politica externa va audia candidatii pentru functia de presedinte al ICR. Noul presedinte al Institutului va fi insa validat, prin vot, in plenul Senatului.

Pe ordinea de zi de marti a celor doua Comisii este inscrisa audierea candidatilor pentru ocuparea functiei de director si de director adjunct in institute culturale romanesti din strainatate.

ICR a ramas fara sef: Presedintele a demisionat ca sa plece ambasador la Vatican?

Presedintele Institutului Cultural Roman (ICR), Lilian Zamfiroiu, si-a depus, vineri, demisia din functie, la cabinetul presedintelui Senatului, apreciind ca obiectivele pe care le-a asumat la preluarea mandatului "au fost deja atinse", a informat, luni, Directia Comunicare a ICR. Zamfiroiu a anuntat ca urmeaza sa se intoarca la cariera diplomatica, fiind pregatit sa faca fata "unor noi provocari profesionale".

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News