Cine castiga din lupta lui Ponta cu Ponta? (Opinii)

Marti, 19 Iunie 2012, ora 18:20
5490 citiri
Cine castiga din lupta lui Ponta cu Ponta? (Opinii)
Foto: braila.net

Este foarte putin probabil ca artistii care au luat atitudine in chestiunea Institutului Cultural Roman s-au trezit brusc admiratori ai lui Traian Basescu si fac front comun in jurul presedintelui confruntat in aceste zile cu cel mai rasunator esec - proiectul PDL versus USL la alegerile locale.

In lumea acestor oameni performanti la scara mondiala, care nici nu pricep prea bine ce se intampla pe scena politica, si nu pentru ca n-ar avea organ, ci deoarece simt instinctiv cat este de ipocrita, si se tin departe de ea, combinatiile de partid nu au nicio relevanta. Sunt sordide, mici si superficiale in arhitectura devenirii spirituale, acolo unde ei exceleaza.

Dar asa cum foarte putini artisti l-au scuipat pe Dumnezeu pentru ca nu le-a fost suficient talentul pentru a-si impaca natura cu lumea, si ei nu conteaza, ceilalti, multi, se tem de schimbarea unde interfereaza politicul ca de atingerea unei meduze veninoase.

Este adevarat ca in toata relatia dintre Traian Basescu si tara, putine lucruri suta la suta functionale vor ramane mai presus de suspiciuni. Dar haideti sa recunoastem, in privinta ICR n-a dat-o in bara. Este, daca vreti - si fac abstractie de senzatia ca nu numai lumea performantei culturale pune umarul peste hotare la imaginea Romaniei in combinatie cu Institutul, dar sa traiasca la multi ani! - o constructie curata, generoasa, la care se pot raporta multe institutii internationale de gen. Si nu numai.

Asa ca in locul domnului Victor Ponta sa ma aflu - adica un tip mic, fara caracter si teribil de flamand de recunoasterea unei anverguri continentale (caci de ce credeti ca se lupta cu spume ca sa fie considerat unic reprezentant al Romaniei la Bruxelles?) - as face la fel. N-as lasa nimic la intamplare, as rascoli piatra cu piatra in cautarea fiecarui vot care sa-mi asigure perpetuarea unui statut la care in urma cu doua luni doar visam.

Caci spre deosebire de alegerile locale, unde opteaza romanii aflati in interiorul granitelor, care cantaresc nu performante, ci muschiul format pe seama sentimentului apartenentei la o turma mancacioasa, la alegerile generale este nevoie de fircare firisor de imagine care poate naste pui vii peste hotare.

Si cum ICR a devenit o baza de raportare pentru multi cetateni romani aflati in alte patrii, un avanpost al scenei publice de la Bucuresti, scena trebuia curatata.

Exista o intrebare legitima: cu ce impieteaza asupra activitatii Institutului transferarea sa de la Presedintie la Guvern sau Parlament? Nu cunosc raspunsul. Dar pot raspunde cu alta: daca nu era vreun spil la mijloc, de care ne vom prinde curand, credeti ca avea loc acest transfer?

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Victor Ponta ICR, #ICR presedintie Guvern, #ICR Basescu Patapievici , #Horia Roman Patapievici