Copii obligați de părinți să fure în Paris și Iași. Pedepsele definitive primite de membrii grupării infracționale

Marti, 28 Iunie 2022, ora 17:19
2148 citiri
Copii obligați de părinți să fure în Paris și Iași. Pedepsele definitive primite de membrii grupării infracționale
Foto Arhivă Ziare.com

Curtea de Apel Iaşi a menținut pedepsele cu închisoarea, cuprinse între 4 ani şi 9 ani şi 10 luni, stabilite în primă instanţă, pentru nouă membri ai unei grupări care îşi obligau copiii să fure în Iaşi şi în Paris.

Potrivit unui comunicat DIICOT, instanţa a dispus obligarea inculpaţilor la plata către părţile civile a unor despăgubiri civile cu titlu de daune morale în cuantum de 30.000 lei, confiscarea sumei de 17.398 de euro şi obligarea la plata cheltuielilor judiciare în cuantum de 82.700 lei.

Decizia Curţii de Apel din Iaşi este definitivă. „Prin sentinţa penală din 9 decembrie 2020 a Tribunalului Iaşi, s-a dispus condamnarea a nouă inculpaţi, trimişi în judecată prin rechizitoriul din data de 9 noiembrie 2017 al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Iaşi, la pedepse cu închisoarea în regim de executare, cuprinse între 4 ani şi 9 ani şi 10 luni", se arată în comunicatul DIICOT.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2015 – 2017, pe raza municipiului Iaşi, a fost constituit un grup infracţional organizat care a acţionat pe linia traficului de minori. Capii reţelei exploatau minori cu vârste cuprinse între 10 şi 13 ani, care erau obligaţi să comită furturi din buzunare, din genţi sau din incinta unor societăţi comerciale. Ulterior bunurile erau însuşite de către membrii grupului.

Membrii grupului şi-au determinat propriii copii minori, uneori prin violenţă, ca, zilnic, să se deplaseze pe raza municipiului Iaşi, cu predilecţie în mijloacele de transport în comun, staţiile regiei de transport şi în incinta marilor complexe comerciale unde, în grup, comiteau furturi din buzunare sau din genţi, constând în portofele, aparate telefonice, sume de bani", ssusţin procurorii DIICOT.

O parte dintre minori au fost duşi la Paris, unde erau determinaţi să fure. Erau vizate în special locurile aglomerate din capitala Franţei. Bunurile sustrase şi sumele de bani au fost expediate din Franţa în România prin intermediul coletelor, unor terţe persoane sau prin sistemul de transfer monetar internaţional.

Român deghizat în Mickey Mouse, arestat în Italia. Ce au descoperit polițiștii
Român deghizat în Mickey Mouse, arestat în Italia. Ce au descoperit polițiștii
Un tânăr din România a fost arestat în timp ce se afla pe străzile din Bologna. El obișnuia să se deghizeze în Mickey Mouse și o avea alături și pe Minnie. Potrivit presei din Italia,...
Încă o tentativă de jaf la locuinţa lui Yusuf Yazici
Încă o tentativă de jaf la locuinţa lui Yusuf Yazici
Yusuf Yazici, mijlocaşul ofensiv al echipei Lille, a fost victima unei tentative de jaf luni, relatează La Voix du Nord . Hoţii au încercat pătrunderea în locuinţa sa cu ajutorul unui...
#Iasi, #grupare, #DIICOT, #copii, #furt, #Paris, #sentinta, #inchisoare , #justitie