Cum va fi iarna aceasta în România. Șansele să avem zăpadă de Crăciun și Revelion

Sambata, 08 Octombrie 2022, ora 21:57
7546 citiri
Cum va fi iarna aceasta în România. Șansele să avem zăpadă de Crăciun și Revelion
Stradă cu zăpadă FOTO: Pixabay.com

Meteorologii spun că iarna aceasta va fi mai blândă față de anii trecuți, după datele pe care le au în prezent. Însă nu sunt excluse nici zile extrem de geroase.

Directorul ANM, Elena Mateescu, anunță că următoarele luni vor fi blânde, însă vor exista și zile cu temperaturi scăzute de -15 grade Celsius.

Iarna va fi ușor mai blândă decât anii anteriori, cu zăpadă puțină și care ține puțin, câteva zile.

În România, minimele lunii decembrie vor ajunge la minus 15 grade noaptea în toată țara.

Temperaturi mai joase decât această valoare vor fi la cotele înalte ale munților și în anumite zone din țară, cum ar fi Întorsura Buzăului, Miercurea Ciuc sau Lunca Ilvei, unde este posibil să avem minus 23 – minus 25 de grade Celsius, în a doua jumătate a lunii decembrie.

Cum va fi iarna în Europa

Meteorologii europeni exclud aproape complet zăpada în Europa Centrală, de Crăciun și anul nou, cu excepția zonelor muntoase.

Prognoza de ninsori din decembrie arată anomalii negative puternice, potrivit severe-weather.eu.

În prognoza din ianuarie, există o mică îmbunătățire. Se estimează că cea mai mare parte a Europei va avea puțină zăpadă până la mijlocul iernii, dar anumite zone din Europa Centrală și de vest prezintă mai multe ninsori,

Prognoza din februarie arată un potențial mai mare de creștere a stratului de zăpadă în anumite părți ale Europei Centrale.

Revine vremea caldă. Prognoza meteo până la finalul lunii mai
Revine vremea caldă. Prognoza meteo până la finalul lunii mai
Meteorologii au anunțat că, în săptămânile următoare, vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit în unele perioade, mai ales în regiunile nordice. Veștile bune sunt și pentru...
Vreme urâtă, cu vânt și ploi în mai multe zone din țară. Va cădea și grindină
Vreme urâtă, cu vânt și ploi în mai multe zone din țară. Va cădea și grindină
Meteorologii anunţă ploi în sudul, centrul şi estul ţării, până vineri dimineaţă la ora 06.00. De asemenea, la munte, la peste 1.500 de metri altitudine, vor fi precipitaţii sub formă...
#iarna 2022 2023, #zapada Craciun, #Revelion, #prognoza meteo , #vremea