Promisiunea lui Ianis Hagi, într-un moment crucial al naționalei: ”Ne vom bate acolo sus”

Miercuri, 14 Iunie 2023, ora 21:39
1487 citiri
Promisiunea lui Ianis Hagi, într-un moment crucial al naționalei: ”Ne vom bate acolo sus”
Foto: Facebook / Ianis Hagi

Fotbalistul Ianis Hagi, revenit la prima reprezentativă după o perioadă de absenţă din cauza unei accidentări, a declarat, miercuri, într-un interviu acordat FRF TV, că în cazul unor victorii cu Kosovo şi Elveţia, echipa naţională a României se va lupta pentru a obţine de pe primul loc al grupei calificarea la EURO 2024.

"Dacă reuşim două victorii acum, e clar că ne vom bate acolo sus pentru calificare. Însă nu ar fi corect să vorbim dinainte. Trebuie să ne concentrăm acum pe primul meci, cel cu Kosovo, şi pe antrenamentele pe care le mai avem până atunci. Pentru a ajunge la Campionatul European e clar că trebuie să jucăm 10 meciuri foarte bine. Aşa că sperăm să încheiem acţiunea din iunie la fel cum am încheiat-o pe cea din martie (n.r. - cu 6 puncte din 6)", a spus mijlocaşul.

"Eu sunt mândru că am revenit la naţională. Mental şi fizic sunt pregătit pentru orice situaţie şi gata să dau 100% pentru echipa naţională. A fost dificil de fiecare dată când nu am putut să fac parte din lotul naţionalei, în ultimul an. Dar în martie colegii mei au făcut o treabă foarte bună, au reuşit să înceapă cu dreptul această campanie. Sunt 6 puncte din 6 şi e foarte bine, pentru că moralul va fi clar unul pozitiv, încrederea va fi mult mai bună", a adăugat el.

Ianis Hagi este convins că România poate obţine calificarea la acest turneu final: "Ar fi o mândrie să mă calific la EURO 2024, ştiu sentimentul de a mă califica la un turneu final, dar la Under 21, şi nu se compară cu nicio victorie la nicio echipă de club şi cu niciun trofeu. E o senzaţie unică, aşa că vreau să o trăiesc cât mai repede. Eu sunt foarte sigur de calificare, este sentimentul meu... mă cunosc cu aceşti colegi de la 11-12 ani, ştiu cu cine ies pe teren şi nu am niciun dubiu că va veni şi momentul nostru".

Component al naţionalei de tineret care atingea faza semifinalelor la CE U21 din 2019, Ianis Hagi le-a transmis un mesaj de unitate şi încredere jucătorilor care vor reprezenta peste câteva zile România la EURO U21.

"Le transmit unitate, încredere, curaj... astea sunt cele mai importante lucruri. Noi am fost în 2019 în Italia şi a fost ceva extraordinar, acum ei vor trăi aceste meciuri acasă, cu stadionul plin. Şi trebuie să folosească acest avantaj. Sunt trei meciuri care le pot schimba viaţa, le pot schimba cariera. Dar asta nu trebuie să fie o presiune, ci un privilegiu că au ajuns în postura de a-şi demonstra calităţile cu cei mai buni din Europa. Trebuie să aibă încredere în ei pentru că sunt buni", a menţionat Hagi.

Echipa naţională de fotbal a României întâlneşte la 16 iunie (ora 21:45), pe Stadionul ''Fadil Vokrri'' din Prishtina, selecţionata statului Kosovo, într-o partidă contând pentru Grupa I a preliminariilor Campionatului European din 2024. Într-un al doilea meci din aceeaşi grupă, prima reprezentativă va juca împotriva Elveţiei, la 19 iunie (ora 21:45, Stadion Swissporarena din Lucerna).

Ianis Hagi tremură pentru un loc la Euro 2024: ”Este ceva ciudat la copilul ăsta”
Ianis Hagi tremură pentru un loc la Euro 2024: ”Este ceva ciudat la copilul ăsta”
Ianis Hagi a jucat în ambele meciuri amicale ale echipei naționale disputate în luna martie, dar nu a fost titular nici cu Irlanda de Nord (1-1), nici contra Columbiei (2-3), prezența sa la...
Un jucător de la CFR Cluj, propus lui Edi Iordănescu ca o soluție pentru națională! A contribuit la victoria contra CSU Craiova
Un jucător de la CFR Cluj, propus lui Edi Iordănescu ca o soluție pentru națională! A contribuit la victoria contra CSU Craiova
Florin Prunea, fostul portar al naționalei României, a remarcat unul dintre jucătorii celor de la CFR Cluj. Prunea crede că acesta ar putea să reprezinte o soluție pentru echipa...
#Ianis Hagi, #nationala, #promisiune , #nationala