Peste 280.000 de mașini Hyundai rechemate în service din cauza unei probleme la centurile de siguranță

Miercuri, 25 Mai 2022, ora 08:37 2273 citiri
Hyundai Motor America va rechema 281.000 de vehicule din America de Nord FOTO Pixabay

Hyundai Motor America va rechema 281.000 de vehicule din America de Nord, din cauza dispozitivelor de pretensionare a centurilor de siguranţă care ar putea exploda şi proiecta fragmente de metal, provocând răni, transmite Reuters.

Rechemarea, care vine după trei rapoarte de accidentare, acoperă unele vehicule hibride Accent din 2019-2022, Elantra din 2021-2023 şi Elantra 2021-2022.

În cazul unui accident, dispozitivele de pretensionare a centurilor de siguranţă din partea şoferului sau a pasagerului din faţă pot exploda la declanşare.

Dealerii vor asigura dispozitivele de pretensionare a centurilor de siguranţă cu un capac.

Dispozitivele de pretensionare a centurilor de siguranţă fac parte dintr-un sistem care blochează centura de siguranţă pe loc în timpul unui accident, pentru a oferi protecţie suplimentară ocupanţilor.

Această rechemare se extinde şi înlocuieşte patru retrageri anterioare.

Toate vehiculele Accent, Elantra şi Elantra HEV deja reparate în cadrul rechemarilor anterioare vor trebui să aibă finalizată noua remediere a retragerii, a declarat marţi Administraţia Naţională pentru Siguranţa Traficului pe Autostrăzi (NHTSA).

Noua rechemare include 239.000 de vehicule în Statele Unite şi aproximativ 42.000 în Canada, a spus Hyundai.

Două răniri au fost raportate în Statele Unite şi una în Singapore.

În septembrie, NHTSA a spus Hyundai despre un accident care a implicat un automobil Elantra din 2021, în care dispozitivul de pretensionare a centurii de siguranţă de pe partea şoferului s-a declanşat anormal, provocând rănirea piciorului ocupantului cu fragmente de metal.

Agenţia a cerut Hyundai să evalueze incidentul. Hyundai, care a investigat pe larg cauza principală a problemei, a declarat că încă investighează în mod activ vehiculele Venue şi Genesis GV70/GV80 care au fost rechemate anterior.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News