Încă o lovitură pentru economia lui Putin: Un gigant din China a închis magazinele din Rusia

Vineri, 05 August 2022, ora 01:38
10618 citiri
Încă o lovitură pentru economia lui Putin: Un gigant din China a închis magazinele din Rusia
Gigantul Huawei din China închide magazinele din Rusia FOTO: SupChina

Dacă până acum China nu s-a aliniat la sancțiunile Statelor Unite și ale Ocidentului împotriva Moscovei în urma invaziei din Ucraina, iată că un gigant de la Beijing mai dă o lovitură economiei Rusiei.

Compania Huawei, unul dintre cei mai mari furnizori de echipamente de telecomunicații din lume, a anunțat că și-a închis magazinul online Vmall și aplicația sa de vânzări, începând cu data de 1 august 2022.

Prin urmare, comenzile din Rusia pentru produse Huawei nu mai pot fi plasate nici prin intermediul site-ului și nici prin aplicația sa. Cu toate astea, comenzile care au fost deja primite vor fi procesate și onorate, a asigurat compania din China, potrivit Gettotext.

Această mișcare a firmei Huawei vine după hotărârea sa din luna iunie, când a început să închidă și magazinele fizice din Rusia. La acea dată, conform RIA Novosti, 4 dintre cele 19 magazine nu mai lucrau.

O singură industrie din Rusia a scăpat de sancțiunile SUA și ale Occidentului: De ce nu se poate atinge nimeni de ea

După începerea războiului din Ucraina, marile firme din Occident au început să părăsească Rusia, iar de atunci peste 1.200 de mari companii au anunțat că au încheiat afacerile din această țară.

Și Huawei a încetat să mai încheie noi contracte pentru furnizarea de echipamente de rețea și dispozitive mobile către Rusia. În luna mai, operatorii ruși din telecomunicații și Ministerul Digitalizării s-au confruntat cu probleme din partea firmei chinezești Huawei, care a ignorat cererile de comenzi privind aprovizionarea cu noi echipamente.

O țară NATO se prăbușeste din cauza lui Putin: Prețurile la alimente au crescut cu 94,7%, iar ce e mai rău urmează

După izbucnirea războiului, giganții tehnologici chinezi și-au redus drastic livrările către Rusia: astfel în luna martie 2022 importurile au scăzut la laptopuri cu 40%, la smartphone-uri cu 66%, la echipamente de telecomunicații cu 98%, față de luna februarie.

În schimb, Turcia a început să cucerească piața din Rusia, având în vedere lipsa produselor din Occident, astfel că livrările de mărfuri turcești către Moscova au crescut în iunie cu 52% față de mai, la 791,4 milioane de dolari.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Huawei Rusia, #Huawei, #Companii China, #companie telecomunicatii, #afaceri Rusia, #sanctiuni Rusia, #china rusia , #stiri economice