O bandă de hoți români care a dat peste 170 de spargeri în Austria și Elveția, prinsă de poliție. Prejudiciul este uriaș

Vineri, 18 Noiembrie 2022, ora 15:03
4773 citiri
O bandă de hoți români care a dat peste 170 de spargeri în Austria și Elveția, prinsă de poliție. Prejudiciul este uriaș
Gurpare de hoți români arestată în Austria FOTO ziarulromanesc.at

O bandă de hoți români este acuzată că a comis în total 175 de spargeri în Vorarlberg, Tirol și Elveția și a provocat un prejudiciu total de peste 1,2 milioane de euro. Hoții erau specializați în furturi de fier vechi și cupru.

Începând cu luna octombrie 2021, s-a înregistrat o creștere a numărului de spargeri în companiile de prelucrare a metalelor. În unele cazuri, au fost furate cantități mari de cupru și fier vechi. În cursul investigațiilor, au apărut legături concrete cu spargeri similare din cantoanele elvețiene St. Gallen, Thurgau și Zurich.

În cele din urmă, poliția a presupus că este vorba de o bandă de hoți care acționează la nivel transfrontalier. În Elveția, au fost furate și camionete pentru transportul fierului vechi. Mașinile au fost găsite în Vorarlberg. Între timp, acestea au fost returnate proprietarilor lor.

Grupare periculoasă de hoți români, anihilată

În cursul investigației, a apărut o suspiciune concretă împotriva unei grupări românești care comisese furturi de cupru și de fier vechi, precum și alte furturi din societăți și întreprinderi. Membrii bandei, cu vârste cuprinse între 30 și 51 de ani, au fost în cele din urmă arestați și duși la închisoarea Feldkirch. Doar un singur autor este încă în libertate și este căutat în prezent.

Infractorii au comis în total 175 de spargeri în Vorarlberg, Tirol și Elveția și au provocat un prejudiciu total de peste 1,2 milioane de euro, care se compune din valoarea bunurilor furate în valoare de aproximativ 818.000 de euro și daune materiale de aproximativ 423.000 de euro.

În Vorarlberg și Tirol, aceștia au comis în total 37 de spargeri și au furat bunuri în valoare totală de aproximativ 305.000 de euro și au provocat pagube materiale de aproximativ 115.000 de euro, potrivit stiridiaspora.ro

1.2 milioane de euro pagube și aproape 200 de furturi în Elveția și Austria

De asemenea, a fost identificată persoana care a luat bunurile furate. Este un comerciant austriac de fier vechi din Götzis. El este acuzat că a cumpărat de la această bandă cupru și fier vechi în valoare de 220.000 de euro.

Acesta recunoaște că a cumpărat cantități mari de cupru și fier vechi de la cetățenii români și că le-a revândut cu profit, dar neagă cantitățile mari. Acest lucru este contrazis de constatările făcute de ofițeri la sediul societății sale și la adresa sa privată.

Printre altele, au fost confiscate 69.000 de euro în numerar, un Porsche Panamera și un Porsche Carrera 911.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un român și cumnatul său italian au violat o austriacă de 58 de ani. La proces au spus că a fost un „test de curaj”. „Ce i-ați făcut este inuman!”
Un român și cumnatul său italian au violat o austriacă de 58 de ani. La proces au spus că a fost un „test de curaj”. „Ce i-ați făcut este inuman!”
Un român și cumnatul său italian sunt acuzați că au bătut, violat și jefuit o austriacă de 58 de ani, de Crăciun, în 2023. În timpul audierii la tribunalul regional din Viena,...
Aluminiul, cuprul și nichelul se scumpesc după ce SUA și Marea Britanie au interzis importul acestor metale din Rusia
Aluminiul, cuprul și nichelul se scumpesc după ce SUA și Marea Britanie au interzis importul acestor metale din Rusia
Prețul aluminiului, nichelului şi cuprului a crescut la London Metal Exchange (LME), după ce Statele Unite şi Regatul Unit au interzis importul acestor metale de origine rusă, în cadrul...
#hoti romani Austria, #hoti romani, #cupru, #fier vechi, #Austria, #Elvetia , #romani strainatate