Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac, deschis într-o formă ”minimalizată”. Cât costă o noapte de cazare FOTO

Miercuri, 27 Decembrie 2023, ora 14:22
2517 citiri
Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac, deschis într-o formă ”minimalizată”. Cât costă o noapte de cazare FOTO
Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac a fost deschis FOTO Facebook/Hotel of Ice Romania

Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac a fost deschis într-o formă minimalizată, lucrările fiind întrerupte din cauza condiţiilor meteorologice. Acestea ar urma să fie reluate după Revelion.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de reprezentanţii Hotelului de Gheaţă, din cauza condiţiilor meteorologice, lucrările la inedita construcţie de la Bâlea Lac au fost întrerupte, aceasta fiind dată în folosinţă într-o formă minimalizată şi urmând să fie finalizată după Revelion.

Primele camere, precum şi restaurantul/ barul din hotel sunt pregătite pentru a primi oaspeţi ori simpli vizitatori, pragul acestui obiectiv special fiind deja trecut de zeci de turişti care şi-au petrecut mini-vacanţa de Crăciun la munte.

Deocamdată, aventurierii care doresc să vină la Hotelul de Gheaţă ”Art & Ice” de la Bâlea Lac vor putea admira patru dintre camerele duble ale structurii deocorate prin sculpturi de gheaţă realizate de echipa artistului Eugen Petri: ”Pentru câteva zile, până după Anul Nou, s-a decis că trebuie luată o pauză în activitatea de edificare a Hotelului de Gheaţă, însă am marea bucurie să vă anunţ că împreună cu echipa de sculptori am finalizat sub formă de basorelief, sculptat în zăpadă şi gheaţă, pe marele artist Andy Warhol, celebra Marilyn Monroe, celebru conte Dracula reprezentând Hotel Transilvania din Cluj-Napoca şi pe Regina Maria a României. În momentul de faţă lucrăm la punerea în operă din gheaţă şi zăpadă a Reginei Elisabeta a II-a, cu siguranţă cea mai mare iubitoare, susţinătoare şi colecţionară de artă pe care a cunoscut-o omenirea până în prezent”.

Temperaturile neobişnuit de ridicate chiar şi la munte au afectat lucrările de la Hotelul de Gheaţă, ceea ce până acum nu s-a întâmplat în niciunul dintre cei 17 ani în care s-a construit la Bâlea Lac un Hotel de Gheaţă.

”În ultimele zile, la Bâlea Lac a bătut vântul foarte puternic, iar uneori temperaturile au fost mult peste normalul perioadei, astfel că am decis să întrerupem lucrările deoarece eficienţa acestora nu a fost tocmai cea dorită. În cazul în care vremea ne va permite, nu excludem varianta unei reluări a activităţii de edificare ceva mai devreme. Aceste decizii depind de evoluţia temperaturilor şi instalarea unei ierni autentice, măcar în vârful muntelui. Din păcate, de câţiva ani buni şi aici la Bâlea Lac se observă serios schimbările climatice, iar iernile nu mai sunt la fel de aspre ca acum 20 de ani. Sper că iarna va reveni la normal cât mai repede şi vă asigur că facem eforturi ca experienţa trăită la Hotelul de Gheaţă Bâlea Lac să fie cu adevărat memorabilă”, a arătat Arnold Gunter Klingeis, iniţiator al Proiectului de Marketing Turistic ”Hotel of Ice Bâlea Lac”.

”Art & Ice”, cel de-al şaptesprezecelea Hotel de Gheaţă de la Bâlea Lac, va avea între 20 şi 24 de camere, restaurant şi bar, toate încăperile fiind unite printr-o serie de holuri.

Restauraurantul din gheaţă va promova Ruta Cafenelelor Istorice din Europa, care va ajunge în premieră pentru Europa la Bâlea Lac, reprezentând primul itinerariu tursitic promovat de cele de 48 de Rute Culturale acreditate de Consiliul Europei şi va purta numele New-York onorând una dintre cele mai celebre cafenele din Europa Centrală şi de Sud-Est, şi anume Cafeneaua New-York din capitala Ungariei, Budapesta.

Potrivit site-ului www.hotelofice.ro o noapte de cazare în luna ianuarie 2024 costă 100 de euro de persoană.

Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Biroul Electoral Central a stabilit, vineri, 26 aprilie, măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând, între altele,...
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
#hotel gheata Balea Lac, #cazare hotel gheata Balea Lac preturi , #stiri vacanta